Nieuws Oost-Vlaanderen Hedin Automotive neemt Autobedrijf Jacobs over

Hedin Automotive neemt Autobedrijf Jacobs over

Hedin Automotive neemt Autobedrijf Jacobs over

SINT-NIKLAAS/LOKEREN – Het Zweedse Hedin Bil heeft gisteren met Autobedrijf Jacobs een overeenkomst bereikt voor de overname van de Mercedes-Benz activiteiten in Lokeren en Sint-Niklaas.

Jacobs is sinds 1963 actief in Sint-Niklaas en realiseerde in 2017 met 140 medewerkers 100 miljoen euro omzet door de verkoop van 2.000 voertuigen en bijkomende serviceactiviteiten. Daarmee behoort Jacobs tot de 5 meest performante Mercedes-Benz dealers in België.

Grootste Mercedes-Benz concessiehouder

De intentie, geuit in de zomer van 2017, tussen Hedin en Jacobs, wordt nu ook geformaliseerd. Die is er gekomen voorafgaand aan de verkoop door Daimler van de Mercedes-filialen Gent en Aalst. Daarmee stond Jacobs aan de wieg van de creatie van de grootste Mercedes-Benz concessiehouder in België die straks 14 sites zal uitbaten (na goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit). Gisteren werd ook de overdracht van de Antwerpse dealer Andries met 5 sites definitief verworven.

Enorme slagkracht

Hedin stelt 3.000 mensen tewerk, heeft 31 merken in portfolio, en raamt de verkoop in 2018 op 80.000 voertuigen. Via de eigen verhuurmaatschappij, IT-ontwikkelingen, business development activiteiten en zo veel meer hebben ze een enorme slagkracht en knowhow, iets waar de meeste (en zeker de Belgische) dealers maar kunnen van dromen.

Zekerheid op lange termijn

Carl Seys, zaakvoerder van Jacobs: “We hebben een grondige studie van de toekomstige evoluties in de automotive sector gemaakt en de slagkracht van de internationale spelers in kaart gebracht. In de ogen van onze importeur waren wij de bevoorrechte Belgische concessiehouder om mee te dingen naar de toewijzing van de filialen van Gent en Aalst. Hoe graag we zelf de uitbouw van Mercedes-Benz in de Oost-Vlaamse regio zouden waarmaken, we konden niet naast de realiteit kijken. We opteerden om onze activiteiten op termijn over te dragen, hetgeen gisteren uitmondde in een formeel akkoord. Daarmee is de verdere ontwikkeling van ons bedrijf op lange termijn voor onze medewerkers maximaal verzekerd.”

Mede-zaakvoerder Kris De Saegher: “Voor onze medewerkers is dit een enorme opportuniteit: dergelijke organisatie biedt doorgroeimogelijkheden, zelfs over verschillende afdelingen heen. En toch blijft er voor de medewerkers een lokaal kleinschalig gevoel over de 14 sites.“

Foto boven: © Siska Vandecasteele

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.