Herman De Wulf is nieuwe voorzitter van Toerisme Scheldeland

De Wetterse toerismeschepen Herman De Wulf is door de Raad van Bestuur verkozen tot nieuwe voorzitter van Toerisme Scheldeland, een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen 30 steden en gemeenten gelegen tussen Gent, Antwerpen en Mechelen. Hij volgt daarmee de Bornemse Bernadette Boeykens op, die sinds 2010 aan het hoofd van de organisatie stond. Ook voor het ondervoorzitterschap was er een stoelendans. Stefan Van Linden uit Hemiksem volgt daar Tom Waterschoot uit Hamme op.

De Wetterse schepen voor toerisme Herman De Wulf beschouwt het een uitdaging om Scheldeland nog beter op de kaart te zetten, belevingsvolle promotie voor de regio te voeren, de toerist beter te leren kennen en in te spelen op specifieke behoeften. "Met mijn 60 jaar, mijn liefde voor fietsen en weten waarderen van een bezoek aan een terrasje of café, behoor ik volgens het Strategisch Beleidsplan van Toerisme Scheldeland tot de doelgroep waarop we ons in de regio concentreren”, aldus Herman De Wulf. “Ik wil me graag engageren als voorzitter van de Raad van Bestuur om de volgende twee jaar het Strategisch Plan voor Scheldeland langs Schelde, Dender en Rupel verder uit te werken.”

Het nieuwe vakantieboek is daar alvast een van de resultaten van. Daarin vertellen zeven ambassadeurs over hun passie en link met Scheldeland. Het boekje bevat zes wandel- en zes fietsroutes, drie uitgebreide reportages en allerhande praktische informatie.

Toerisme Scheldeland is een intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen de steden en gemeenten Aalst, Berlare, Boom, Bornem, Buggenhout, Denderleeuw, Dendermonde, Destelbergen, Erpe-Mere, Gent en deelgemeenten, Haaltert, Hamme, Hemiksem, Laarne, Lebbeke, Lede, Mechelen en deelgemeenten, Melle, Merelbeke, Niel, Ninove, Puurs, Rumst, Schelle, Sint-Amands, Wetteren, Wichelen, Willebroek, Zele en Zwijndrecht. De vzw wil het toerisme in Scheldeland ontwikkelen, stimuleren en promoten.