Nieuws Oost-Vlaanderen Herman Van de Velde is nieuwe voorzitter van Vlajo

Herman Van de Velde is nieuwe voorzitter van Vlajo

Herman Van de Velde is nieuwe voorzitter van Vlajo

0000000000hvdvDe Raad van Bestuur van Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw, kortweg Vlajo, heeft ondernemer Herman Van de Velde aangesteld als nieuwe voorzitter van Vlajo. De bestuurders kiezen zo resoluut voor een captain of industry met tonnen ervaring.

 Herman Van de Velde kent de bedrijfswereld door en door: hij leidde 34 jaar het succesvolle lingeriebedrijf Van de Velde uit Schellebelle. Als voorzitter van dit familiebedrijf heeft hij hopen ondernemerservaring. Hij kent als geen ander het belang van ondernemerschap en ondernemingszin – wat ontzettend belangrijk is in een organisatie die de wisselwerking tussen ondernemend onderwijs, bedrijfswereld en overheid centraal stelt.

 Ik kijk er echt naar uit om deze belangrijke taak op mij te nemen,” zegt Herman Van de Velde. “Vlajo heeft in het verleden haar toegevoegde waarde al bewezen en daar wil ik nu op voortbouwen.  Enerzijds betekent dat een sterke focus op de economische en maatschappelijke waardecreatie en impact van Vlajo. Ik wil vooral de bedrijfswereld bewustmaken dat onderwijsprojecten rond ondernemerschap en ondernemingszin ontzettend belangrijk zijn. We hebben meer dan ooit ondernemers en ondernemende werknemers nodig om onze toekomstige welvaart te behouden. Ik wil bedrijven stimuleren om hun steentje bij te dragen in onze werking. Daarnaast richt Vlajo zich in het onderwijs niet enkel tot de economische richtingen, ook de niet-economische richtingen moeten kunnen deelnemen aan de Vlajo initiatieven. Het is mijn ambitie om deze niet-economische richtingen ook mee aan boord te krijgen. Dat worden voor mij absolute speerpunten.”

Herman Van de Velde volgt als voorzitter Yves Servotte op. Yves is sinds 2000 bij Vlajo betrokken en trok sinds  2008 aan de kar als voorzitter. Hij maakte Vlajo tot wat het vandaag is: een toonaangevende Vlaamse speler in ondernemerschapsonderwijs.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.