Nieuws Oost-Vlaanderen Het leven van de start-ups na The Birdhouse: My Add On over mogelijke samenwerking met Entusia

Het leven van de start-ups na The Birdhouse: My Add On over mogelijke samenwerking met Entusia

Het leven van de start-ups na The Birdhouse: My Add On over mogelijke samenwerking met Entusia

GENT – Hoe zou het de leden van The Birdhouse, die het veilige nest van de Gentse start-up accelerator reeds enige tijd geleden verlieten, nog vergaan? Ik zocht ze op en vroeg het hen. Marie Van den Broeck (25) bedacht universele hulpstukken die iedereen op zijn eigen krukken kan aanbrengen en het gebruik ervan een stuk aangenamer maken. Trots vertelt ze ons in primeur binnenkort wellicht de handen in elkaar te slaan met mede-Birdhouser Hans Versmissen van de Antwerpse start-up Entusia.

My Add On begon oorspronkelijk als een schoolproject tijdens Marie’s studie Industrieel Ontwerp. “Ik haalde mijn inspiratie bij mijn oma. Zij moest een tijd op krukken lopen en klaagde nooit over iets, behalve over de krukken. Daarom deed ik een rondvraag bij verschillende krukgebruikers. Wat bleek? Telkens kwam hetzelfde probleem naar voren: pijn aan de handen, veelal tot blaren toe. Bovendien vallen de onhandige krukken zo’n 20 tot 30 keer per dag op de grond”, vertelt Marie. “Daar wilde ik een oplossing op vinden.”

MySleeve

Zo werd MySleeve geboren. Deze siliconen hoes plaats je over het handvat van de kruk, waardoor de druk op je handen gelijk verdeeld wordt. Op de uiteinden zit een magneetje waarmee je de twee krukken tegen elkaar kan klikken. Zo heb je vlot een hand vrij om, zeg maar, de deur te openen. Een leuk extraatje: je kan er dankzij de magneet bijvoorbeeld ook je sleutels mee oprapen.

Groentje binnen The Birdhouse

Uniek aan My Add On is dat Marie Van den Broeck werd geselecteerd voor The Birdhouse enkel en alleen voor haar idee. Ze maakte deel uit van de eerste lichting in 2016, maar het was slechts twee jaar later, in mei 2018, dat ze met haar product officieel op de markt kwam. “Het idee moest nog verder worden ontwikkeld, de prototypes getest en de interesse bij mogelijke afzetkanalen gepolst. Bovendien duurt de productie best lang”, verklaart Marie.

“The Birdhouse heeft mij de klik laten maken tussen een leuk idee en een product dat echt in de winkel zou komen te liggen. Plots dacht ik: we gaan ervoor! Ik kreeg er heel goede begeleiding en put nog steeds uit het gigantische netwerk dat ik eraan heb overgehouden.”

Klaar om te groeien

“My Add On is voorlopig nog een kleine start-up, maar we willen echt groter denken. De komende maanden zijn we aanwezig op verschillende buitenlandse beurzen zodat we kunnen schalen. Daarnaast ontwikkelen we momenteel ook nieuwe producten in dezelfde lijn van onze universele add-on. Niet enkel voor krukken, maar ook voor rolstoelen, rollators, kinderkrukken,… In december wordt hiervan een eerste prototype voorgesteld aan het grote publiek.”

De ideale zakenpartner

In primeur vertelt Marie ons ook over de mogelijke samenwerking tussen haar en mede-Birdhouser Hans Versmissen (34) van Entusia. Met zijn stijlvolle absorberende slips en boxershorts voor mensen die last hebben van licht urineverlies wil hij het taboe rond incontinentie doorbreken en zowel mannen als vrouwen hun zelfvertrouwen teruggeven.

“Hans was al een tijdje op zoek naar een co-founder, maar waar vind je iemand met dezelfde visie en missie als jij? Het zijn onze overeenkomstige mentoren die ons uiteindelijk het nodige duwtje in de rug gegeven hebben.” Hans vult aan: “Marie en ik bleken zeer compatibel te zijn. Alle taken waar ik tegen opkijk, neemt zij met plezier van me over en omgekeerd.”

Terug naar het nest

“We proberen nu al zoveel mogelijk onze taken te verdelen volgens onze sterktes om te zien hoe de samenwerking gaat. We keren beiden ook tijdelijk terug naar de kantoren van The Birdhouse zodat we de koppen letterlijk bij elkaar kunnen steken en samen beide start-ups groter kunnen maken”, besluit Marie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.