Nieuws Oost-Vlaanderen Stories Hij deed al veel ervaring op in andere horecazaken, nu opent Jonathan (33) zijn eigen restaurant in Outer
Oost-Vlaanderen

Hij deed al veel ervaring op in andere horecazaken, nu opent Jonathan (33) zijn eigen restaurant in Outer

Jonathan De Geyseleer opent begin september zijn eigen restaurant in Outer. Foto bsb

OUTER – Chef-kok Jonathan De Geyseleer (33) opent op 2 september de deuren van restaurant Oltra in de Bovenhoekstraat in Outer (Ninove). Hij trekt er in het pand van het voormalige restaurant De Tafel van 2. De chef deed al ervaring op in verschillende horecazaken, maar zal nu voor het eerst zijn eigen restaurant runnen.

Momenteel wordt binnenin nog volop gewerkt om alles klaar te krijgen tegen de openingsdatum. Jonathan De Geyseleer, uit Denderwindeke, werd opgeleid in de middelbare hotelschool in Michelbeke. Tijdens die opleiding liep hij al verschillende stages.

“Na de hotelschool ben ik op 19-jarige leeftijd begonnen bij Kelderman in Aalst”, zegt Jonathan. “Daarna ging ik aan de slag bij het Spaans Dak in Oud-Heverlee en in ‘t Overhamme als patissier. Daar is mijn passie voor koken echt enorm gegroeid. Na een kortere periode bij Pand 19 als sous-chef ben ik opnieuw naar ’t Overhamme gegaan om later nog aan de slag te gaan bij ‘t Oud Notarishuys.”

“Ik wil de klassieke kooktechnieken indompelen in een modern jasje.”

Jonathan De Geyseleer

Tot voor kort werkte hij als chef-kok bij Just M in Ninove, maar dat restaurant ging onlangs dicht. De uitbater van De Tafel van 2 belde Jonathan zelf op om te zeggen dat hij zou stoppen met zijn zaak. Hij vroeg of er interesse was om daar een eigen restaurant te beginnen.

“In het begin was ik wat bang om de stap te zetten, maar het bleek het de ideale moment om de sprong te wagen”, zegt Jonathan. “Ik had het geluk al ervaring te hebben in verschillende restaurants.”

Geschiedenisboeken

Voor de nieuwe naam dook de uitbater in de geschiedenisboeken van Outer. “Ik wilde eerst een naam die alles omvat waarvoor ik sta, maar elke naam die in mij opkwam, bestond al. Uiteindelijk ben ik naar de bibliotheek gegaan om boeken over de geschiedenis van Outer in te kijken. In een van de boeken stond in de eerste zin de naam Oltra, wat ooit de eerste naam van Outer bleek te zijn in het Latijn. Ik dacht meteen: dit is het.”

De jonge chef-kok richt zich vooral op de Belgische en Franse keuken. “Ik wil de klassieke kooktechnieken indompelen in een modern jasje. Het is leuk om vanaf nu mijn eigen gerechten te kunnen samenstellen. Ook het lokale aspect en rekening houden met de seizoenen zijn een belangrijk handelsmerk van Oltra.” Jonathan laat zich daarvoor omringen met een jong en gedreven team.

Oltra opent op vrijdag 2 september en gooit dat weekend de deuren open.