Nieuws Oost-Vlaanderen HoGent ontvangt Europese award

HoGent ontvangt Europese award

HoGent ontvangt Europese award

Hogeschool Gent heeft het label HR Excellence in Research in ontvangst mogen nemen. Het gaat om een award van de Europese Commissie, die wordt uitgereikt aan onderzoeksinstellingen die een stimulerende en gunstige werkomgeving voor onderzoekers opzetten. “De toekenning van dit label is zeker een meerwaarde voor het onderzoek van de HoGent. Hierdoor blijkt nog maar eens dat de onze hogeschool ook in Europese onderzoeksprojecten een sterke partner kan zijn”, zegt Els Stuyven, directeur Onderzoek van HoGent.

HoGent diende bij de Europese Commissie een HR-Strategie voor onderzoekers in, bestaande uit een kijk op de huidige situatie en een actieplan om het HR-beleid nog beter af te stemmen op de noden van onderzoekers. Aspecten als diversiteit, duurzaamheid, ethisch handelen en de maatschappelijke relevantie van het onderzoek kregen daarbij een belangrijke rol. Zo wil de hogeschool met een beleid rond maatschappelijke impact er nog meer voor zorgen dat nieuw ontwikkelde kennis en concrete toepassingen een boost voor vooruitgang, ontwikkeling en welzijn van de samenleving geven.

HoGent is bovendien de eerste hogeschool in Vlaanderen die het label krijgt toegewezen. “We tonen hiermee het belang van onderzoek binnen de instelling aan, zowel voor de kwaliteit van onze opleidingen als voor de maatschappelijke rol die de hogeschool wil opnemen”, zegt Johan Persyn van Hogeschool Gent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.