Nieuws Oost-Vlaanderen Holy Food Market wordt het nieuwe culinaire mekka in Gent

Holy Food Market wordt het nieuwe culinaire mekka in Gent

Holy Food Market wordt het nieuwe culinaire mekka in Gent

123baudelooDe De Baudelo-abdij in het centrum van Gent krijgt vanaf de tweede helft van 2015 een unieke nieuwe bestemming. De Holy Food Market, een foodconcept geïnspireerd door de voedselmarkthallen in Barcelona, Rotterdam en Kopenhagen, gaat het historische pand weer tot leven brengen met foodstands en een kosmopolitische bar. Daarvoor zijn initiatiefnemer Ladislas Leys en conceptontwikkelaar King George uit Sint-Niklaas nog wel op zoek naar een aantal enthousiaste, creatieve horeca-evangelisten die in de kerk hun eigen ruimte willen uitbaten. In hartje Gent staat de historische zeventiende-eeuwse Abdij van Baudelo.

De voormalige kerk, klooster, bibliotheek en kunstcampus kijkt, na een periode van leegstand, naar een nieuwe toekomst als restaurant en foodmarkt onder de naam Holy Food Market. Wereldwijd zie je deze markthallen ontstaan, een verlengde van de foodtrucktrend die deze zomer flink populair was. De consumenten willen verantwoorde producten en keuze uit meer speciale gerechten. Bij foodconcepten zoals de markthallen en trucks kunnen ze bij elke aanbieder terecht voor het meest geperfectioneerde product met vaak lokale ingrediënten. En dat ze voor een complete maaltijd langs meerdere kraampjes moeten lopen, maakt het eigenlijk alleen maar leuker. De keuze en de kleinschaligheid blijken hierbij grote troeven te zijn.

Voor ondernemers zijn de markt en foodtruck-concepten ook een mooie kans, want het ondernemen in de horeca wordt voor starters die trappelen van ongeduld om te starten een stuk laagdrempeliger. Naar zulke enthousiastelingen zijn Ladislas Leys en het creatieve bureau King George, dat het concept uitwerkt, dan ook op zoek. Ondernemers die een grensverleggend product te bieden hebben en de beste zijn in hun soort. Door middel van een selectieprocedure zullen Leys en King George de uniekste concepten eruit filteren en zo een hemelse selectie food and beverages presenteren.

De ondernemers krijgen een eigen ruimte van zo’n vier op vijf meter in de Holy Food Market waar ze hun business kunnen opzetten. In de middenbeuk van de kerk wordt een toffe zitruimte ingericht waar de consumenten kunnen eten. Op de eerste verdieping van de kapel wordt bovendien een kosmopolitische bar ingericht. Met een heuse champagne- en ginbar is dit een extra trekpleister voor het concept, waar de uitbaters van de stands ook wel bij varen. Kortom, Holy Food Market wordt het nieuwe culinaire mekka in Gent en een hotspot met veel potentieel. Enthousiastelingen die zich willen melden, kunnen voor meer informatie terecht op www.holyfoodmarket.be www.holyfoodmarket.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.