Nieuws Oost-Vlaanderen HOMA baart een derde poot

HOMA baart een derde poot

HOMA baart een derde poot

RONSE – House of Music & Accessories, bekend als één van de grootste distributeurs van het land, kondigt de overname aan van Metatrix. Met de inlijving van Metatrix zet de groep meteen voet aan wal in de markt van klein en huishoudelijk materiaal. Het vormt meteen ook het startschot van een cel die zich bezig zal houden met Smarthome producten.

De geschiedenis van House of Music & Accessories, kortweg HOMA, is er eentje van grote stappen. Met de aanschaf van een nieuw pand (eind 2012) werd de logistieke capaciteit intussen opgevoerd tot 6.000m². Vandaag vertrekken jaarlijks meer dan 45.000 zendingen naar klanten binnen de Benelux of Europa.

Recentelijk verscheen HOMA nog in het nieuws met een investering van meer dan 2 miljoen euro in een baanbrekend multiroom systeem, Artcore, gebaseerd op wifi-luidsprekers.

Totaalbenadering

“Vandaag zetten we een nieuwe stap”, geeft managing partner Kristof Van Hoorebeke aan. “We moeten ons voorbereiden op de totaalbenadering binnen de retailsector. Dankzij de inlijving kan Metatrix zich focussen op groei i.p.v. op operationele activiteiten. Die staan reeds als een huis bij HOMA, waar we gebruikmaken van schaalvoordelen. Daarnaast kunnen de merken van Metatrix dan weer baat hebben bij de commerciële tentakels van HOMA.”

We willen voorbereid zijn op de toekomst

Metatrix blies net tien kaartjes uit en gaat voor versie 2.0. met merken zoals Brabantia, Ricatech, Viewquest en NafNaf en heeft daarmee een aantal kleppers aan boord die behoorlijk wat potentieel uitstralen. Anderzijds zijn smart devices zoals bij Igloohome gericht op de toekomst. “Een aantal merken sluiten naadloos aan bij onze huidige activiteiten”, vult Michaël Bingé aan. “Anderzijds weet iedereen dat de markt van smart devices de komende jaren zal exploderen. We willen daar op voorbereid zijn”.

Verdubbeling van de omzet

De ambitie is duidelijk. Net zoals eerder dit jaar een verdubbeling in omzet met het huismerk ArtSound werd aangekondigd, ligt dit bij Metatrix niet anders. In 2020 moet dit een feit zijn. Daarvoor zal geïnvesteerd worden in productmanagement enerzijds en een commerciële strategie anderzijds. Het bestaande personeel van Metatrix komt over naar Ronse waar de kantoren gevestigd zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.