vroegere ter beke Het hoofdkantoor van What’s Cooking? ligt aan de kruising van de N9 en Ter Beke. Foto: acl

Hoofdkantoor vroegere Ter Beke te koop voor bijna 2 miljoen

Op de site van Solvas Vastgoed staat een gekend Lievegems pand te koop: het hoofdkantoor van What’s Cooking?, het vroegere Ter Beke. De charcuterieketen van het voedingsbedrijf werd onlangs overgenomen door de Duitse speler Aurelius. Op 15 februari mag iedereen er eens gaan binnenkijken.

What’s Cooking?, het vroegere Ter Beke, heeft haar volledige charcuterieketen in België en daarbuiten definitief verkocht. Daarom staat het hoofdkantoor van het voedingsbedrijf ook te koop. Aurelius, de Duitse overnemer, kocht zes fabrieken van What’s Cooking? over, waaronder ook de salami-fabriek in Waarschoot, maar heeft het kantoor dat er sedert jaar en dag tegenover ligt niet meer nodig.

Lees ook: DE NIEUWJAARSBRIEF. De voornemens van Piet Sanders: “De waarden van What’s Cooking? nog meer doen leven”

Alleen het gebouw genaamd Brouwerij blijft er als kantoor en werkplek voor de administratieve, IT en commerciële werknemers.

Groeimogelijkheden

“What’s Cooking?gaat zich nu toeleggen op bereide gerechten”, zegt Laurens Van Laeke van Solvas. “Daarin zijn ze al een Europese speler met fabrieken in Wallonië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Polen. In die categorie zien zij nog volop groei- en expansiemogelijkheden.”

Foto: Solvas

Om die redenen koos het voedingbedrijf voor een in Gent gelegen hoofdkantoor. “Gezien de hoofdkantoor-activiteiten naar het nieuwe kantoor nabij Gent verhuizen in maart 2025, komt het vorige in Waarschoot vrij”, zo gaat Van Laeke verder. “Het gaat om een hoofdkantoor met drie verdiepingen en een kelder alsook de nabijgelegen parking aan de overkant van de baan.”

Het kantoorgebouw telt meer dan 2.000 vierkante meter aan nuttige oppervlakte en werd opgericht ten tijde van Ter Beke’s beursgang in de jaren 80. Het telt 30 flexibele kantoor- en vergaderruimtes uitgerust met recent vernieuwde warmtepompen en een lift om alle verdiepingen toegankelijk te maken.