Nieuws Oost-Vlaanderen Hoofdzetel Brantano verhuist naar Mechelen

Hoofdzetel Brantano verhuist naar Mechelen

Hoofdzetel Brantano verhuist naar Mechelen

4338141Schoenwinkelketen Brantano werd eind vorig jaar door zijn noodlijdende Nederlandse moederhuis Macintosh in de etalage geplaatst. De keten werd vervolgens overgenomen door R&S Retail Group. De hoofdzetel van  Brantano zal van Erembodegem verhuizen naar Mechelen.  In Erembodegem blijven wel logistieke en transportactviteiten behouden.

In tegenstelling tot wat eerder was gezegd, kondigde de directie vorige week op een bijzondere ondernemingsraad aan dat de verhuis toch tot banenverlies zal leiden in Erembodegem. Een dertigtal jobs zouden op de tocht staan. “De vakbonden hadden er eerder voor gewaarschuwd dat het niet voor alle werknemers evident zal zijn om mee te verhuizen”, verklaarde Rita Liebens van de socialistische bediendebond BBTK aan persbureau Belga. Volgens de vakbondssecretaris is de teneur van de gesprekken langzaam maar zeker gewijzigd: “De overnemers hadden gezegd de werkgelegenheid te willen behouden, maar dat is nu niet langer het geval. We hebben de indruk dat het bedrijf geleidelijk aan wordt opgesplitst, met banenverlies in het verschiet.”

Deze week zitten bonden en directie samen in het kader van de wet-Renault om te kijken welke regelingen kunnen worden getroffen voor de mensen wier job op de helling komt te staan. Ondertussen is de heropfrissing van de schoenenwinkels van Brantano – dat ook een nieuw logo heeft – wel begonnen. De eerste acht winkels – in Grimbergen, Ieper, Hasselt, Lommel, Mechelen, Nimy, Wilrijk en Zoersel – zijn aangepakt en hebben de deuren geopend. Er zal in totaal 50 miljoen euro worden geïnvesteerd om een honderdtal vestigingen om te bouwen. De eigenaars hopen door ook kleding te verkopen de omzet met 20 tot 25 procent te verhogen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.