Nieuws Oost-Vlaanderen Hoog Japans bezoek in Oost-Vlaanderen

Hoog Japans bezoek in Oost-Vlaanderen

Hoog Japans bezoek in Oost-Vlaanderen

Jim Lippens (links) en Ritsuo Shingo (rechts).

SINT-NIKLAAS – Ritsuo Shingo, de Japanse ex-president van Toyota China, maakt van 19 tot en met 27 oktober zijn passage door de Benelux. Op 23 oktober is hij te gast in Oost-Vlaanderen. Dat bezoekje is te danken aan Jim Lippens, zaakvoerder van consultantbureau 4D Lean uit Sint-Niklaas.

De voorbije 15 jaar verdiepte Jim Lippens zich in Toyota Production System (TPS), iets wat later Lean werd genoemd. Lean typeert zich als bedrijfsstrategie die er op gericht is om de bedrijfsprocessen te optimaliseren en zo dynamiek te creëren. Ook respectvol leiderschap in combinatie met een authentieke band met de medewerkers hoort daar bij.

“Ritsuo Shingo is de zoon van Shigeo Shingo, één van de 2 Japanse genieën die het TPS in de jaren 50 bedacht. Mijn droom was dan ook om de huidige nummer één ter wereld op vlak van Lean naar Vlaanderen te halen. En het is me gelukt, op een Lean Summit in Griekenland in 2016”, doet Jim Lippens het verhaal.

Workshop

Tijdens zijn bezoek zal Ritsuo Shingo zetelen in een talkshow, georganiseerd door 4D Lean en Ann Baeke. De Lokerse Ann Baeke is coach en helpt zaakvoerders bij het versterken van hun natuurlijke leiderschap door hen bewust te maken van hun volle potentieel. De talkshow gaat door onder de naam Humble and servant leadership. “De avond is dus een echte Waaslandse combinatie met Oosterse toets”, klinkt het.

Humble and servant leadership richt zich op de HR-afdeling en ceo’s van bedrijven. “75 jaar geleden sprak men bij Toyota al van zelfsturende teams en nederig leiderschap. Vandaag richt HR-beleid zich massaal tot deze aanpakken. Tijdens de avond gaan we na welke Oosterse wijsheden er nog vervat zitten in de levende vedette Shingo”, legt Jim Lippens uit. “We gaan dieper in op een mensgerichte bedrijfsaanpak en hopen om alternatieve stijlen van leiderschap te kunnen bijbrengen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.