Nieuws Oost-Vlaanderen HopSaSam lanceert Oudenaards bier op basis van orangettes

HopSaSam lanceert Oudenaards bier op basis van orangettes

HopSaSam lanceert Oudenaards bier op basis van orangettes

OUDENAARDE – Dat COVID impact heeft op de (bier)wereld, weet iedereen. Zo ook was ook Sam Vanderstraeten van HopSaSam in 2020 genoodzaakt zijn bierprojecten flink aan te passen. Maar hij liet geen tijd verloren gaan en besteedde zijn extra uren volop aan de creatie van een gloednieuw bier. Met veel trots stelt hij nu zijn nieuwste creatie voor: RETTEKETET.

Iedereen kent wel de “orangettes”: sinaasappel omhuld met zwarte chocolade. Een mooie harmonie waarin zowel de bittere chocolade aroma’s spelen met de fruitige aroma’s van de sinaasappel, zonder extreem zoet te zijn. Heerlijk tussendoor. De combinatie sinaas/chocolade is trouwens niet enkel in deze snoepjes terug te vinden, maar in nog wel wat lekkers… Vanuit die gedachte is de ietwat gewaagde Retteketet ontworpen: sinaas en chocolade.

Sinaas & chocolade

“Om de aroma’s van zowel de chocolade als sinaas goed te laten opleven, worden tijdens het brouwproces beide aroma’s op 2 vlakken ingezet”, legt Sam uit. “Vooreerst wordt een flinke dosis chocolademout van de hoogste kwaliteit gebruikt tijdens het brouwen. Deze mout heeft een erg uitgesproken chocolade aroma en voorziet tevens in de donkere kleur van het bier. Tijdens het koken worden vervolgens “Mandarina Bavaria” hoppen gebruikt. Een hopras dat een uitgesproken fruitig aroma heeft met toetsen van mandarijn en zoete citrus.”

Na de primaire vergisting, wordt tijdens de lagering grote dosissen zoete sinaasappelzeste en cacao nibs toegevoegd. Cacao nibs zijn onbewerkte stukjes van de rauwe cacaoboon en geven een uitgesproken chocolade aroma. Deze bewerkingen zorgen voor een mooie, uitgebalanceerde smaak.

Stijl en smaak

Het gedurfde degustatiebier van 8 % alc.vol. heeft een opvallende fruitige sinaasappelgeur in de neus. Donkere moutaroma’s en hinten van chocolade. De aanzet is eerder bitter: goed gehopt, droog en mooie, bittere, zwarte chocolade. Een vol mondgevoel met aansluitend sinaasappel. Het bier heeft verder een lichtbruine schuimkraag en is gemiddeld gesatureerd. Een perfect geniet moment in de vorm van 33 cl.

Vanaf vandaag is Retteketet te verkrijgen bij alle Oudenaarde bierhandels, AD Delhaize Nederename en op termijn nog meer plaatsen. Ook via de website van www.HopSaSam.beer

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.