Nieuws Oost-Vlaanderen Horeca-imperium blijft uitbreiden: ook bekend restaurant komt in handen van MTM

Horeca-imperium blijft uitbreiden: ook bekend restaurant komt in handen van MTM

Horeca-imperium blijft uitbreiden: ook bekend restaurant komt in handen van MTM

GENT – De Lieve sluit over enkele dagen, maar trouwe bezoekers hoeven niet te wanhopen. MTM, de groep die ook onder meer ZwartWit aan de Ghelamco Arena in de portefeuille heeft, neemt het bekende ‘eetkaffee’ in de Sint-Margrietstraat over. De zaak heropent in april.

Marijn Dierinck en Stéphanie Lippens, het koppel dat sinds 2017 aan het roer staat van De Lieve, maakten enkele weken geleden bekend dat ze een nieuwe richting willen inslaan. Een overnemer stond snel op: de Gentse MTM-groep.

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe zaken”, zegt Jean-Michel Teerlinck, die samen met Julien Malingreau aan het hoofd staat van MTM. “Zeker als ze zo’n Gents icoon zijn als De Lieve. Bovendien vult dit een leemte op in ons aanbod. Zo’n authentiek eetcafé, dat misten we. Vastgoedmakelaar Carlo Eggermont bracht ons enkele maanden geleden samen en de overname was uiteindelijk snel beklonken. We kennen Marijn en Stéphanie al langer en hadden meteen een klik.”

Ambiance

De afgelopen zes jaar bouwde het koppel De Lieve om tot een gastronomisch restaurant, dat onlangs nog een fraaie 13 op 20 behaalde in de eetgids Gault&Millau. Onder MTM wordt het opnieuw meer een laagdrempelig eetcafé. “Uiteraard zal je er lekker kunnen eten”, zegt Teerlinck. “Maar we brengen toch een ander type keuken, meer bistro en ambiance dan gastronomie.”

“Alles zal zich concentreren rond de grote toog. Daar zal twintig man aan kunnen eten en drinken. De keuken halen we van de eerste verdieping naar het gelijkvloers, zodat de chef meer contact heeft met de ambiance van de zaal.” Wie die chef wordt, is nog een goed bewaard geheim.

 

De komende maanden staan verbouwingen op de planning voor De Lieve. Foto RR

Gas terug

Met onder meer Ray, Mòris en Dragòn in Klein Turkije en de twee zaken op de site van Gantoise bij de Watersportbaan bouwt MTM een klein horeca-imperium op in Gent. Als het van Jean-Michel Teerlinck afhangt, is het nog niet de laatste overname van de groep. “Als kansen zich voordoen, gaan we die zeker niet uit de weg. Zeker als we op die manier, zoals hier, een hiaat opvullen in ons aanbod.”

Marijn en Stéphanie staan nog tot en met vrijdag achter het fornuis van De Lieve. Daarna gaat de zaak een tijdje dicht, om in april te heropenen na ingrijpende verbouwingswerken.

Intussen broedt het horecakoppel op nieuwe plannen. “2023 zal vooral in het teken staan van onze eerste zoon, die we verwachten in februari”, vertelt Marijn. “Na vijftien jaar als zelfstandige nemen we even wat gas terug. Maar intussen bereiden we onze volgende stappen voor.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.