Nieuws Oost-Vlaanderen Hotel Arriate krijgt nieuwe eigenaar: “Het is veel meer dan gewoon hotelletje spelen”

Hotel Arriate krijgt nieuwe eigenaar: “Het is veel meer dan gewoon hotelletje spelen”

Caroline en Peter, samen met de mama. Foto ghl

Hotel Arriate krijgt nieuwe eigenaar: “Het is veel meer dan gewoon hotelletje spelen”

LOCHRISTI, GENT – Hotel Arriate op de Antwerpse Steenweg 92 neemt morgen een doorstart met een nieuwe eigenaar. Een Gents zakenman kocht het pand en zet het werk van Caroline De Weird meteen verder. “Een samenloop van omstandigheden, maar het valt mij enorm moeilijk om er afscheid van te nemen”, vertelt ze geëmotioneerd.

“We kijken al een aantal jaar uit om het over te laten”, klinkt het. “Mijn ouders hebben al die tijd veel geholpen, maar twee jaar geleden is papa na een kwalijke val overleden. Mama werkt nog mee, en zij waren er allebei altijd 7 op 7 voor mij. Iets waarvoor ik hen super dankbaar ben.”

“Er zijn ook een aantal investeringen nodig, onder meer in het interieur net als buitenschilderwerken. Waardoor we nog minimum 10 jaar verder zouden moeten doen. Het wordt allemaal wat te veel, ik ben 55 en wil ook nog wat quality time. Maar het is met veel spijt dat we die beslissing genomen hebben. Bij alle ‘laatste keren’ van deze week zijn er traantjes gevloeid.”

K3

Peter en Caroline hebben in anderhalf decennium zowel de bankencrisis als de corona doorsparteld. “Corona voel je niet meer, integendeel, er zijn veel uitgestelde feesten en de boekingen van feestvierders lopen vlot binnen. Al leven we vooral van de zakelijke gasten, vooral van bedrijven uit de Gentse Kanaalzone.”

“Dat is altijd zo geweest, al kijken we met veel plezier terug op mooie momenten: verschillende wielerploegen streken hier neer, Philippe Gilbert overnachtte bij ons in Arriate, net als Stijn Meuris en onlangs nog K3. Die zijn achteraf nog een gesigneerde foto komen terugbrengen speciaal voor onze dochter. Veel koppels hebben hier ook hun eerstehuwelijksnacht doorgebracht.”

 

Foto ghl

Limpio

“Het is veel meer dan gewoon hotelletje spelen”, blikt Caroline terug op de voorbije 16 jaar. “Ik deed zelf de boodschappen, zorgde voor alle producten voor vers ontbijt en was hier van 6 uur ’s morgens tot ’s avonds laat. We werkten nauwelijks met personeel en het is ondertussen al drie jaar geleden dat we zelf eens vakantie hadden.”

Daarnaast runt Caroline nog altijd de poets- en strijkdienst ‘Limpio’ op dezelfde locatie, waar de telefoon dus nooit stil staat. “Limpio blijft voorlopig van hieruit werken, we kijken zelf uit naar een pand – eventueel met kangoeroewoning – in de regio waar we dan nadien ook het bureel van de poets- en strijkservice kunnen onderbrengen.”

Vanaf morgen 1 juni zal ‘Arriate’ – de naam blijft behouden – gerund worden door een Gents zakenman. “De eerste maanden zal ik het hier natuurlijk nog niet loslaten en de nieuwe eigenaars met raad bijstaan. Maar de boekingen en het dagelijkse reilen en zeilen van het hotel gaan ondertussen hun gewone gang. “ 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.