Nieuws Oost-Vlaanderen HR-Expert PLANET Group gaat voor versnelde groeispurt samen met partner Creafund

HR-Expert PLANET Group gaat voor versnelde groeispurt samen met partner Creafund

CEO Sam Baro

HR-Expert PLANET Group gaat voor versnelde groeispurt samen met partner Creafund

SINT-DENIJS-WESTREM/SINT-MARTENS-LATEM – In 2022 zal Planet Group meer dan 15 jaar getimmerd hebben aan haar huidige positionering als HR-Expert in Flexible & Temporary Staffing. Om in de toekomst nog kwalitatiever en sneller te kunnen groeien via gerichte acquisities, vond Planet Group de ideale groeipartner in Creafund. De investeringsholding komt voor 30% aan boord bij de HR-specialist. CEO en founder Sam Baro behoudt de overige 70% aandelen.

Bovenop de forse jaarlijkse organische interne groei die Planet Group al bijna 15 jaar op rij realiseert, heeft de Belgische HR-Expert in Flexible & Temporary Staffing sinds enkele jaren ook de krijtlijnen uitgezet voor een traject van externe groei.

In het kader van dat ambitieuze groeiplan wil Planet Group zowel organisch als via acquisities verder groeien. Maar daar bovenop wil Planet Group zich als HR-Expert in Flexible & Temporary Staffing ook meer als “Multibrand specialist” gaan profileren door de uitbreiding van de marktsegmenten en specifieke specialisaties waarin zij als projectstaffing- en interimspecialist actief is. Ook zal er gekeken worden om over de Belgische landsgrenzen heen verder deze HR activiteiten te gaan ontwikkelen.

Reeds gerealiseerde groei door overnames

Dat resulteerde eind 2020 al in een eerste mooi project: een fusie tussen X-Care, één van de dochterbedrijven van Planet Group, en Talent In Motion, beiden expert in Flexible & Temporary staffing in de zorgsector. Hierdoor verstevigde het haar marktleiderschap tot de absolute nummer 1 in deze specifieke niche van de zorgsector.

Twee maand geleden werd daar in het kader van haar positionering als “HR Multi-specialist”, met de overname van HR-dienstenbedrijf ViaVera Recruitment, een tweede acquisitie aan toegevoegd. ViaVera is gespecialiseerd in selectie, rekrutering en interimdienstverlening van hogere bediendenprofielen.

Sinds kort is de groep ook gestart met een nieuwe afdeling: Planet Group Interim, die zal inzetten op een breder interimaanbod voor de huidige en nieuwe klanten van de verschillende dochterbedrijven.

 

Instap Creafund

Planet Group wil haar groei nu kracht bijsteken door middel van de instap door Creafund uit Sint-Martens-Latem, die een participatie van 30 procent neemt in de HR groep. Het is reeds de 4de participatie die Creafund in 2021 realiseert. Creafund zet op die manier haar visie als partner in de verdere uitbouw van duurzame groeibedrijven kracht bij.

Samen met Creafund gaat Planet Group nu, zowel in België als buiten de landsgrenzen, op zoek naar overnametargets die een nauwe match vertonen met de activiteiten van de groep en de core business van het bedrijf als HR-Expert in flexible en temporary staffing.

“Met Creafund willen we in de eerste plaats nog meer kwaliteit en expertise in huis halen, evenals een uitbreiding van ons netwerk realiseren om de beoogde groei te realiseren”, zegt Sam Baro, CEO van Planet Group. “Voor onze klanten betekent dit een mooie verbreding van ons HR-dienstenaanbod, maar ook voor onze medewerkers is het interessant. Een schaalvergroting brengt immers een breder aanbod aan projecten en toekomstige carrièremogelijkheden met zich mee.”

“Planet Group is een sterke, kwalitatieve Belgische HR diamant binnen de sector van Projectstaffing en Interim”, stelt Kenneth Depuydt, Investment Director bij Creafund. “Een uitzonderlijke speler die door de pragmatische visie en het “pure” en menselijke ondernemerschap van CEO Sam Baro, is uitgegroeid tot een echte marktleider.”

“Deze no-nonsense doe-cultuur matcht voor 100% met de waarden die Creafund nastreeft. We zetten vol enthousiasme onze schouders onder Planet Group om zo de huidige marktpositie te versterken en de verdere (internationale) groei te versnellen.“

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.