Nieuws Oost-Vlaanderen Hupico slaat handen in elkaar met Duitse BeeWaTec

Hupico slaat handen in elkaar met Duitse BeeWaTec

Johan Paul werd in oktober 2020 Managing Director van Hupico

Hupico slaat handen in elkaar met Duitse BeeWaTec

GENTBRUGGE – Hupico is sinds 1994 actief in de wereld van industriële automatisatie. Als exclusief verdeler van verschillende merken, is Hupico gegroeid tot een vaste waarde in de Benelux. Hun klantenpakket bestaat vooral uit machinebouwers en eindklanten in de montagetechniek die alle sectoren vertegenwoordigen. Het bedrijf kondigde recent een nieuwe strategische samenwerking aan met de Duitse firma BeeWaTec rond Autonomous Mobile Robots.

Het aanbod van Hupico uit Gentbrugge kan worden opgesplitst in enerzijds toevoer- en assemblagesystemen en anderzijds een ruim gamma producten betreffende kunststoflastechnieken. Binnen de Benelux zorgt Hupico bovendien voor de exclusieve verdeling van de assemblage robotten van EPSON.

Het bedrijf kondigde recent aan dat het in de toekomst zal samenwerken met de Duitse firma BeeWaTec rond Autonomous Mobile Robots. BeeWaTec is gelegen in Pfullingen, Baden-Württemberg en heeft heel wat ervaring in Lean Manufacturing, Agile Production and Industrie 4.0 toepassingen. Johan Paul, Managing Director bij Hupico sinds oktober 2020, over het partnership: “In de afgelopen jaren is een trend ontstaan binnen industriële automatisatie om van statische naar dynamische fabricage processen te evolueren. HUPICO volgt deze trends van nabij op. We zijn dan ook trots om onze nieuwe strategische samenwerking aan te kondigen met de firma BeeWaTec rond Autonomous Mobile Robots.”

 

Autonomous Mobile Robots spelen een steeds belangrijkere rol in industriële automatisatie en vervangen traditionele transportmethoden zoals de vorkliften en transportbanden in heel wat toepassingen. Autonomous Mobile Robots hebben dan ook verschillende voordelen. Door hun intralogistiek met automatisatieprocessen te optimaliseren besparen bedrijven niet alleen kosten, maar ook enorm veel tijd.

Johan Paul: “BeeWaTec’s Autonomous Mobile Robots maken het mogelijk om een hoge mate van flexibiliteit aan te bieden voor de logistieke structuur van onze klanten. Ze passen zich zonder moeite volledig aan de noden van hun automatisatieproces aan, hetgeen ze uiterst geschikt maakt om de productiviteit van bedrijven te verhogen. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze samenwerking een succes wordt en kijken uit naar wat de toekomst zal brengen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.