Nieuws Oost-Vlaanderen Hygiena opent nieuw distributiecentrum in Sint-Niklaas

Hygiena opent nieuw distributiecentrum in Sint-Niklaas

Hygiena opent nieuw distributiecentrum in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas heeft de familie Muyldermans een nieuwe episode geschreven in het grote geschiedenisboek van het bedrijf. Hygiena kan bogen op zo’n halve eeuw ervaring en is een specialist-distributeur van biologische voeding en van dieetproducten. Het familiebedrijf legt daarbij steevast de nadruk op hoogwaardige kwaliteit.

Als distributeur heeft het ruim 3.500 merkproducten in portfolio. “Om al deze producten te kunnen stockeren, waren wij genoodzaakt een groter magazijn te bouwen en te verhuizen”, aldus mede zaakvoerder Bruno Muyldermans. ” Met maar liefst 8.000 m² oppervlakte (met nog uitbreidingsmogelijkheden) heeft het familiebedrijf Hygiena nu een nieuw distributiecentrum dat letterlijk ruimte biedt voor zijn groei. “Binnen de 5 jaar hopen we ons personeel te verdubbelen, van 25 naar 50 personen”, aldus mede zaakvoerder Jos Muyldermans. In 2012 draaide het familiebedrijf 10 miljoen euro omzet, vandaag heeft het een afname van 12,5 miljoen euro. De onderneming blijft ook voor deze investering trouw aan zijn thuisbasis in Sint-Niklaas. Het volledige team heeft zijn intrek genomen in het Europark Zuid. “Naast de grotere opslagruimte biedt het nieuwe gebouw ook 14.000 palletplaatsen en heeft het 6 laad- en loskaaien”, zegt mede zaakvoerder Bruno Muyldermans.

Al in 1954 zag Hygiena het levenslicht. In 1980 bouwde het zijn eerste magazijn en kantoren in het Oostjachtpark in Sint-Niklaas. Dit met een oppervlakte van 1.500 m². 15 jaar later werd deze oppervlakte verdubbeld tot 3.000 m². Maar ook die oppervlakte werd dus te klein.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.