Nieuws Oost-Vlaanderen Incubator The Birdhouse gaat enthousiast van start

Incubator The Birdhouse gaat enthousiast van start

Incubator The Birdhouse gaat enthousiast van start

0000000000evelienIn 2015 werden in België meer dan 87. 000 ondernemingen opgericht. Dat cijfer ligt 4% hoger dan in 2014. Er is dus sprake van een stijgende ondernemersspirit, maar jammer genoeg verdwijnen veel ondernemingen ook snel en blijven anderzijds projecten “in het vriesvak” liggen, onder meer omdat ondernemers geen gehoor vinden bij banken en investeerders.

De jonge ondernemers Evelien De Bruyene (foto), Magali Renard en Jan-Willem Callebaut zijn zich daar volop van bewust en hebben op korte tijd al een indrukwekkend parcours afgelegd om het ondernemerschap te promoten. Eerst richtten ze met Aerey een community voor en door ondernemers op die vooral via strak geregisseerde events jonge en ervaren ondernemers in contact brengt met elkaar en nu hebben ze binnen Aerey ook de incubator The Birdhouse opgezet.

The Birdhouse heeft op 21 maart vanuit Gent zijn eerste applicatieronde gelanceerd. Samen met vijftien mentoren – het gaat om ervaren ondernemers als Bart De Waele (Wijs), Dimitri Verhoye (Smart A’dvice) en Harry Demey (LDV United) –  gaat de incubator van Aerey in de eerste selectieprocedure op zoek naar vijf beloftevolle startups met een innovatief en schaalbaar idee. Daarbij kijkt het verder dan enkel de techindustrie. “Wij zijn op zoek naar echte ondernemers die een juist idee aan de juiste mentaliteit koppelen.”, zegt Jan-Willem Callebaut van The Birdhouse. “Essentieel is dat de starters naast een degelijk businessplan vooral ook over de juiste ondernemersmentaliteit beschikken om van hun startup een goed draaiende onderneming te maken. Onze mentoren, die allemaal ook hebben geïnvesteerd in The Birdhouse, zullen de selectie maken.”

Na een eerste selectie mogen tachtig startups hun idee toelichten tijdens een persoonlijk gesprek met Aerey en de mentoren. Dan blijven vijftien startups over. Zij krijgen een ticket voor een bootcamp waarbij ze twee weken intensief samenwerken met mentoren en partners. Na drie pitchrondes blijven uiteindelijk de vijf beste startups over die in juni hun intrek zullen nemen in The Birdhouse.  Inschrijvingen zijn welkom tot 15 april 2016.

Eén van de partners van The Birdhouse is Belfius Bank. In het regionale kantoor van de bank aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem vindt The Birdhouse immers een fysiek onderkomen. De bank toont op die manier ook dat ze het enthousiasme waarmee Evelien De Bruyne, Jan-Willem Callebaut en Magali Renard zich op het ondernemerschap storten wil ondersteunen. “Ons partnerschap met The Birdhouse waarbij we mee instaan voor professionele begeleiding vormt een aanvulling bij het advies op maat dat onze 500 Business Banking-specialisten over het hele land verstrekken, en bij de samenwerkingsakkoorden die Belfius al heeft gesloten met de Europese Investeringsbank en het Europees Investeringsfonds om starters over de twee andere struikelblokken te helpen, namelijk de toegang tot krediet tegen interessante voorwaarden en de in te brengen waarborgen om een financiering te krijgen”, heet het bij de bank.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.