Nieuws Oost-Vlaanderen Industriezone Pont-West raakt eindelijk gevuld

Industriezone Pont-West raakt eindelijk gevuld

Industriezone Pont-West raakt eindelijk gevuld

RONSE – De percelen van de nieuwe industriezone Pont-West zijn bijna allemaal ingenomen. Twee bedrijven zijn al zichtbaar aanwezig, vijf andere hebben concrete bouwplannen.

Vier jaar geleden werd de eerste fase van de realisatie van de nieuwe industriezone Post-West aan de Doorniksesteenweg afgerond en kwamen de gronden te koop te staan. Een jaar later kocht afwerkingsbedrijf Group Joeri er het eerste perceel en startte niet veel later met de bouw van zijn nieuwe onderkomen. De jaren die volgden bleven nieuwe geïnteresseerden echter uit.

Stroomversnelling

“We zijn dan ook heel tevreden dat de verkoop nu in een stroomversnelling is gekomen”, zegt schepen van Lokale Economie Brigitte Vanhoutte aan Het Nieuwsblad. “Ondertussen hebben zes bijkomende bedrijven een perceel verworven, Eurabo, Alsico, Kentucky Horseware, RAMA van kunstenaar Mark Manders, Mecaniek-Chevalier en ANG. Dit is uiteraard heel goed nieuws. De vestiging van deze bedrijven brengt aanzienlijke bijkomende tewerkstelling bij voor Ronse.”

Vroege vogel: Eurabo

Bij de meeste bedrijven liggen de plannen nog op de tekentafel, maar Eurabo is wel al volop bezig zijn nieuwbouw te realiseren. “Wij zijn een groothandel in bio-ecologische bouw-, hout- en isolatiematerialen”, stelt gedelegeerd bestuurder Peter Suys zijn bedrijf voor. “Duurzaamheid staat bij ons centraal. Dat merk je ook aan het nieuwe bedrijfsgebouw op vlak van energie-efficiëntie en de gebruikte materialen en technieken. Maar ook de architectuur was voor ons belangrijk, we wilden een gebouw dat gezien mag worden.”

Werkgelegenheid

“In Vlaanderen zijn we een pionier op vlak van duurzaam bouwen, een groeiende markt”, weet Suys. “Zo is onze omzet sinds 2007 gestegen van 1 miljoen naar 10 miljoen euro. Uiteraard levert dat jobs op. Momenteel bieden we werk aan 18 mensen in Ronse en 7 in Gent. Op korte termijn komen er in Ronse nog twee bij. Verhuizen doen we in september van dit jaar. Nu al zijn er concrete plannen om nog verder uit te breiden.”

Verdere uitbreiding

Stilaan komt ook de verdere uitbreiding van de industriezone op de politieke agenda te staan. “Het is altijd vooropgesteld dat als 70 procent van de percelen ingenomen was, we zouden starten met fase twee”, zegt schepen Vanhoutte. “Met nog maar twee vrije percelen, zijn we zelfs al ruim voorbij dat punt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.