Nieuws Oost-Vlaanderen Inex koopt activiteit van Franse groep Danone

Inex koopt activiteit van Franse groep Danone

Inex koopt activiteit van Franse groep Danone

Het snel groeiende Inex uit Sint-Lievens Houtem (Bavegem) breidt zijn actieradius uit. Het nam een deel van Danone-dochter Olvarit over van de Franse groep Danone. Het betreft de divisie die groeimelk op de markt brengt. Inex is van plan om de groeimelk te commercialiseren onder de wel bekende naam Bambix. Danone heeft enkele jaren terug een kruis gezet over die merknaam. De ceo van Inex, Catherine Pycke, zegt jaarlijks 700.000 tot 1 miljoen euro te willen investeren in de herlancering van het tot voor kort erg populaire Bambix, toen onder meer ook bekend van de berenkoekjes. Onder Olvarit gaat meer schuil dan enkel groeimelk. De portfolio bevat ook fruitstappen.

Inex verwacht dat de integratie van de overgenomen activiteit flink kan bijdragen aan zowel omzet als aan de winstmarges. Volgens de laatste cijfers is Inex goed voor 130 miljoen euro omzet en een (relatief lage) nettowinst van 3,7 miljoen euro. De Oost-Vlaamse zuivelgroep geeft werk aan 400 mensen. Inex heeft een lange traditie -teruggaand tot in 1898 voorwaar- en is altijd een familiebedrijf gebleven dat door overnames groter werd. Het voedingsbedrijf is erg aanwezig op de exportmarkten. Vijftig procent van het aanbod verlaat de landsgrenzen, met Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk voorop. Sommige Oost-Vlaamse producten vinden ook hun weg naar China.

Inex wordt vandaag geleid door de zussen Catherine en Daisy Pycke.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.