Nieuws Oost-Vlaanderen Infoavond voor ondernemers in Deinze, het land van Nevele

Infoavond voor ondernemers in Deinze, het land van Nevele

Infoavond voor ondernemers in Deinze, het land van Nevele

DEINZE / NEVELE – Deinze en Nevele hebben vrijwillig besloten om op 1 januari 2019 een nieuwe stad te vormen: Deinze, het land van Nevele. Het bevolkingsaantal zal stijgen van bijna 31.000 naar meer dan 43.105 inwoners en de huidige 11 deelgemeenten worden er 17. Wat betekent dit nu voor de vele ondernemers uit de streek? Op 5 juni organiseert Deinze Industrie een info- en detatavond om op al hun vragen een antwoord te bieden.

De nieuwe stad in wording organiseerde voor haar burgers al heel wat voorafgaande infomomenten en inspiratiesessies op vlak van welzijn en sociaal beleid, vrijetijdsbesteding, digitale uitdagingen en economische ontwikkeling. Deinze Industrie organiseert nu ook de info- en debatavond: “Wat mag u als ondernemer verwachten van de fusie Deinze-Nevele?”.

Wat de fusie bestuurlijk inhoudt, welke administratieve en fiscale gevolgen en welke impact en opportuniteiten de fusie met zich zal meebrengen, zal het panel van de avond toelichten. Belangrijk is dat de ondernemers ook de mogelijkheid krijgen om vragen te stellen aan de experts in het panel, zijnde:

  • Prof. Koenraad De Ceuninck: docent aan de universiteit Gent, vakgroep politieke wetenschappen en expert in gemeentefusies.
  • Jan Leroy, directeur van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG)
  • Sofie Vandelannoote, algemeen directeur Veneco 
  • Dieter Geenens, waarnemend directeur van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen (POM)
  • Jan Vermeulen, burgemeester stad Deinze en Norbert De Mey, schepen KMO en Industrie van stad Deinze
  • Johan Cornelis, burgemeester van de gemeente Nevele.

Inschrijven voor 28 mei via: http://www.deinze.be/fusie-debat-ondernemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.