Nieuws Oost-Vlaanderen Ingrizo verovert de markt met gespecialiseerde voedingsingrediënten

Ingrizo verovert de markt met gespecialiseerde voedingsingrediënten

Ingrizo verovert de markt met gespecialiseerde voedingsingrediënten

ingrizoOp 25 juni is het bedrijf ijd Ingrizo uit De Pinte verkozen tot Voka Ambassadeur 2015 voor de regio Meetjesland-Leiestreek. Een 80-tal ondernemers bracht hun stem uit tijdens het Voka Zomerfeest bij ‘Annedge’ in Wontergem. Ze verkozen uiteindelijk Ingrizo boven Eres-Sapoli en Zingametall uit Eke-Nazareth. Ingrizo, met CEO Geert Feys, volgt St-Luc Labels & Packaging op als Voka Ambassadeur van de regio.

Met de jaarlijkse verkiezing van regionale Voka Ambassadeurs wil Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen aandacht vragen voor uitstekend kmo-ondernemerschap dat inspirerend werkt voor andere ondernemers en dat een duidelijke toegevoegde waarde levert voor de hele regio. Dit jaar focussen de ambassadeursverkiezingen op ondernemingen die zich op onbekend terrein durven begeven om in te spelen op de disruptieve economie en industrie 4.0.

Ingrizo is actief sinds 2006 en zal dit jaar met 7 medewerkers een omzet realiseren van 6 miljoen euro. Het bedrijf biedt met gespecialiseerde voedingsingrediënten een antwoord  op actuele uitdagingen in de voedingssector zoals suikerreductie, glutenvrije bakkerijproducten, allergeen-reductie in verschillende voedingstoepassingen, vervanging van verzadigde vetten en palmolie, natuurlijke bewaarmiddelen, vleesvervanging en vegetarische producten… “De focus op specialisatie is tevens een wapen tegen prijserosie in de sector als gevolg van schaalvergroting en volume,” zegt Geert Feys.

Wendbaarheid en het vermogen om snel te veranderen staan centraal in de strategie van het bedrijf en maken het mogelijk om het hoofd te bieden aan de concurrentie van grotere spelers. Ook een verregaande samenwerking met universiteiten, kennisinstellingen  en productiebedrijven, in ons land en wereldwijd, maakt van het bedrijf een topper.

“Wij zetten in op diversificatie van ons productengamma, op samenwerking en op de lancering van innovatieve specialiteiten met hoge toegevoegde waarde”, verduidelijkt Geert Feys. “We ontwikkelen nieuwe recepturen en producten in onze eigen applicatiekeuken. In de toekomst willen we nog meer eigen producten en halffabricaten op de markt brengen, dat maakt ons minder concurrentiegevoelig. Deze uitverkiezing tot ambassadeur bewijst dat zelfs een kmo in de dynamische en competitieve voedingssector toegevoegde waarde kan leveren en dat startende ondernemers daarom moeten blijven geloven in hun groeikansen. De komende vijf jaar willen we onze omzet verdubbelen. Dat moet via een expansie in het buitenland, te beginnen met Nederland en door een diversificatie naar de gezondheidsmarkt met sportvoeding en voedingssupplementen.”

Ook Voka-regiodirecteur Meetjesland-Leiestreek, Caroline Blockeel reageert enthousiast: “Ingrizo is een Voka Ambassadeur die aantoont dat er mogelijkheden zijn voor bedrijven die onbekende paden durven betreden. Dat het bedrijf erin slaagt de smaakgevoelige klant een alternatief te bieden voor de vertrouwde synthetische bewaarmiddelen, is gewonderenswaardig.”

Ook de andere genomineerden voor de titel van regionale Voka Ambassadeur – allebei uit Eke-Nazareth – kwamen tijdens de verkiezingsavond prima voor de dag.

Eres-Sapoli streeft naar het marktleiderschap in ons land voor gespecialiseerd onderhoud voor het huishouden. Het bedrijf met 18 medewerkers, brengt unieke producten en concepten op de markt, zoals op elkaar afgestemde gamma’s van vloeibare reinigers met passende materialen zoals sponsen en microvezeldoekjes. Een ander zeer innovatief product, is een doe-het-zelf nieuwkuisproduct, wat nog niet bestond in België.

Zingametall brengt een hooggespecialiseerd corrosiewerend systeem op de markt voor industriebouw, bruggen, elektriciteitsmasten. Het bedrijf zet sterk in op Zinga, hun zinkrijk anti-corrosiesysteem. Corrosie is een universeel fenomeen. Zinga is dan ook aanwezig in zo’n 100 landen. Het bedrijf telt momenteel 19 medewerkers en investeert in automatisatie en in een eigen nieuw onderzoekslabo.

In november zal de winnaar van het Meetjesland-Leiestreek meedingen naar de titel van Voka Ambassadeur Oost-Vlaanderen. Ingrizo zal het alvast opnemen tegen Inside Matters uit de regio Aalst. De andere Oost-Vlaamse regio’s verkiezen binnenkort ‘hun’ Voka Ambassadeurs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.