Nieuws Oost-Vlaanderen Innovatieve folie beschermt oppervlakken 4 jaar tegen COVID-19

Innovatieve folie beschermt oppervlakken 4 jaar tegen COVID-19

Innovatieve folie beschermt oppervlakken 4 jaar tegen COVID-19

TEMSE – PantoonBenes uit Temse lanceert ‘Coversafe’, een zelfklevende folie met anti-microbiële eigenschappen. Op die manier zijn balies, tafels, touchscreens, balustrades, klinken, enzovoort voor 4 jaar COVID-vrij. “Gedaan met continu reinigen en ontsmetten”, klinkt het.

“Coversafe is een COVID-gecertificeerde zelfklevende film met uitzonderlijke anti-microbiële eigenschappen”, legt Raf Thibaut, zaakvoerder van PantoonBenes uit. “Deze folie is namelijk voorzien van minerale micropartikels. Dat zijn kleine bolletjes die op natuurlijke wijze reactieve deeltjes genereren uit het vocht dat in de lucht of bijvoorbeeld op handen aanwezig is. Dit zorgt voor een continue microbiële ontsmetting van oppervlakken en dit gedurende maar liefst 4 jaar, 24 uur per dag. Coversafe vernietigt 96% van het SARS-COV2 virus (verantwoordelijk voor COVID-19) binnen het uur en helpt dus de verspreiding van het virus tegen te gaan.”

Naast de andere maatregelen zoals 1.5m afstand houden, handen ontsmetten,… is Coversafe een nieuwe extra troef in de strijd tegen COVID-19. Het grote voordeel van deze folie is dat de beeldschermen, tafels, klinken en leuningen niet meer continu moeten gereinigd en ontsmet worden. Daarnaast is het ook zo dat de film niet alleen beschermt tegen COVID-19 maar ook tegen andere virussen en bacteriën zoals buikgriep, griep, salmonella en andere.

PantoonBenes is distributeur van grootformaat printers en toebehoren en is al sinds 1991 actief in de digitale printmarkt. Met 20 gespecialiseerde medewerkers staat het bedrijf in voor professioneel advies en een eigen technische dienst. Raf Thibaut: “We hebben veel klanten in standenbouw en events. Die opdrachten zijn door de pandemie het afgelopen jaar natuurlijk helemaal weggevallen. We konden gelukkig deels overschakelen op de verkoop van producten voor de signalisatie rond COVID-19 zoals vloerstickers en posters. Op die manier zijn we continu op zoek naar innovatieve producten, waarbij Coversafe onze meest recente aanwinst is.”

Reageer op dit bericht

Sector
  Onderneming
  Personen

  Gerelateerde berichten

  Sector
   Onderneming
   Personen
   Gemeente

   Veel gelezen in deze regio

   Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

   Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.