Nieuws Oost-Vlaanderen Inrichtingsplan voor uitbreiding De Prijkels klaar

Inrichtingsplan voor uitbreiding De Prijkels klaar

Inrichtingsplan voor uitbreiding De Prijkels klaar

inrichtingsplan%20Groot%20PrijkelsHet bedrijventerrein ‘De Prijkels’ op het grondgebied van de stad Deinze en de gemeenten Nazareth en Kruishoutem wordt uitgebreid. De uitbreiding omvat drie nieuwe zones voor regionale en lokale bedrijventerreinen, een grote bufferzone en een zone voor diensten gelegen aan ‘De Poort’, de toegang tot het bedrijventerrein op de gewestweg N35.

Een projectteam van acht deskundigen op het vlak van stedenbouw en mobiliteit werkte in twee workshops van een week het inrichtingsplan van al deze zones uit. Dit gebeurde in nauw overleg met de drie gemeentebesturen, de provincie en de Administratie Wegen en Verkeer.

Bijzonder veel aandacht ging naar een oplossing voor de ontsluiting van het bedrijventerrein op de N35 en N494. ‘De Poort’, de toegang op de N35, moet een vlotte en veilige verkeersafwikkeling mogelijk maken voor zowel vrachtwagens als auto’s en fietsers.

De landschappelijke uitwerking  van de infrastructuur en een royaal aandoende “entree” moeten verkeer en diensten op een boeiende manier laten samengaan. Deze ‘entree’ zal de nodige uitstraling geven aan het terrein. ‘De Poort’ is ook de plaats waar diensten, kantoren, horeca,…hun plaats zullen vinden. 

Voor de ontsluiting ter hoogte van de N494 werden eveneens voorstellen geformuleerd voor een veilige aansluiting op het brugcomplex.

Er was ook oog voor het inpassen van dit bedrijventerrein in een breder netwerk van fietscircuits, groenzones en waterbufferzones.

Momenteel wordt volop werk gemaakt van de verwervingen van de gronden en de uitwerking van het infrastructuurdossier met als doel in 2017 deze gronden aan de bedrijven te koop aan te bieden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.