Nieuws Oost-Vlaanderen InterGrow neemt Agro Technics over

InterGrow neemt Agro Technics over

InterGrow neemt Agro Technics over

intergrow-dsc_0008In 1972 ging Dirk Ameloot na het behalen van een diploma als technisch ingenieur in de landbouwchemie als zelfstandige van start met een activiteit in de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen. Uit die activiteit groeide het bedrijf Fyto Varia. En vele jaren later overkoepelt InterGrow  nu naast Fyto Varia in Aalter nog verschillende andere berdrijf waaronder Fyto Vanhulle uit Eeklo, Geirnardt uit Boekhoute en Vandenhende uit Melle.

De groep opereert vanuit de hoofdzetel in Aalter en heeft bijhuizen in  Kortemark, Eeklo en Onze-Lieve-Vrouw-Waver en geeft werk aan 35 mensen.

InterGrow zet als gespecialiseerd toeleveringsbedrijf in de land- en tuinbouw met een assortiment dat onder meer bestaat uit meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, land- en tuinbouwzaden en sproeitoestellen, in op hoofwaardig technisch advies en combineert dat met permanente opleiding voor de medewerkers. Ook de snelle levering is naar het zeggen van het bedrijf een sterke troef.  Naast land- en tuinbouwers behoren ook fruitkwekers, tuinaanleggers en openbare diensten tot de klanten.

Vorige week kondigde InterGrow een nieuwe overname aan. Het neemt immers het bedrijf Agro Technics uit het Vlaams-Brabantse Pepingen over. Agro Technics werd samen zusterbedrijf Bioagrico op 23 september door de Brusselse rechtbank van koophandel failliet verklaard. Bij Agro Technics werken 30 mensen. Volgens de curator is InterGrow bereid om alle personeelsleden van Agro Technics over te nemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.