Nieuws Oost-Vlaanderen Introduce vernieuwt kwaliteitslabel Outplacement

Introduce vernieuwt kwaliteitslabel Outplacement

Introduce vernieuwt kwaliteitslabel Outplacement

LIEVEGEM – HR dienstverlener Introduce, dat zich specialiseert in Interim management, Rekrutering & Selectie, Advisory en Assessment & Development centers, heeft ervoor gekozen om outplacement opnieuw toe te voegen aan deze waaier van diensten. Daarmee wil het bedrijf klanten ondersteunen bij het maken van moeilijke personeelsbeslissingen.

Een personeelslid laten gaan is nooit makkelijk, maar het wettelijk kader dat errond hangt is dat evenmin. Er zijn immers veel voorwaarden en wetten die moeten opgevolgd worden indien er een werknemer wordt ontslagen. In sommige gevallen is outplacement dan een verplicht onderdeel, bij anderen niet. Om het bos door de bomen te blijven zien kan het daarom goed zijn om een externe partner onder de arm te nemen.

Naast een kwaliteitslabel ook een certificaat

Om als bedrijf outplacement te mogen aanbieden en terug vertrouwd te raken met de huidige wetgeving volgde Véronique Innegraeve, senior consultant bij Introduce, een opleiding bij Federgon. Door het behalen van het certificaat zal ze, naast rekrutering en assessments, kandidaten in outplacement mogen begeleiden. “De bedoeling is om in een eerste fase mensen een luisterend oor te bieden en emotioneel op te vangen”, vertelt ze. “Nadien brengen we hun sterktes in kaart, werpen we samen een kritische blik op het CV en gaan we gericht op zoek naar een nieuwe job. Door deeltijds met werving en selectie en assessments bezig te zijn, behoud ik de voeling met het werkveld en kan ik kandidaten de modernste manier van solliciteren aanleren.”

Meer info over Outplacement bij Introduce vind je op www.introduce.be/nl/outplacement

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.