Nieuws Oost-Vlaanderen INTUO pakt werknemersontevredenheid aan

INTUO pakt werknemersontevredenheid aan

INTUO pakt werknemersontevredenheid aan

INTUO, met vestigingen in Gent en New York, heeft 190.000 euro opgehaald. Met deze investering wil de Gentse start-up machine learning integreren in haar talentmanagement-platform. Het gaat om een techniek met artificiële intelligentie. Met het platform, dat werd klaargestoomd met een eerdere investering van 850.000 euro, wil INTUO bedrijven laten voorkomen dat hun werknemers zich ongelukkig of minder betrokken voelen.

Het talentmanagement-platform maakt voorspellingen, die worden omgezet in concrete actiepunten. Op die manier kunnen bedrijven anticiperen op werknemersontevredenheid. INTUO speelt in op de prangende nood van de werkgever, die vaak pas te laat ontdekt dat een werknemer zich niet langer betrokken voelt. “Mensgerichte machine learning zal de organisatiestructuur weer stroomlijnen en resources vrijmaken”, geeft ceo van INTUO Tim Clauwaert aan. “Daardoor komt er weer energie vrij om werknemers te laten groeien met de nodige feedback en coaching. Dat is nu eenmaal vereist in een snel veranderend tijdperk: zo worden organisaties pas écht toekomstbestendig.”

Door het faciliteren van coaching, feedback en veranderende objectieven zorgt het platform van INTUO ervoor dat werknemers sneller mee zijn met de strategie, meer geëngageerd zijn op het werk en daardoor dus ook langer in een organisatie blijven. INTUO geeft aan in de toekomst nog een reeks andere functionaliteiten uit te bouwen. De start-up, die in 2014 werd opgericht door Tim Clauwaert, Gilles Mattelin en Philip De Smedt, stelt momenteel 17 mensen te werk. Daarvan werkt het overgrote deel vanuit Gent. Enkele ontwikkelaars zijn actief vanuit andere plaatsen in Europa, zoals Spanje, Kroatië en Tsjechië.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.