Zelf is ze industrieel ingenieur, maar Isabelle Hermans (23) is ook nog geregeld terug te vinden tussen de 750 geiten in de Rodemoerhoeve in Sint-Gillis-Waas, het melkgeitenbedrijf van haar ouders. Met een passie voor voeding en als enorme ijsfan ging ze dan ook aan de slag met de eigen geitenmelk.
“Voor de Dag van de Landbouw waren we op zoek naar een manier om onze werking in de kijker te zetten”, vertelt ze. “Toen heb ik een eigen recept ontwikkeld om ijs te maken met de melk van onze eigen geiten.”
“Ik draaide zowat 5.000 bolletjes ijs met vanille-, framboos- en stracciatellasmaak, en die vielen bijzonder goed in de smaak. Ik volgde ook een cursus en sindsdien maak ik zelf artisanaal ijs dat hier overigens ook wordt gepasteuriseerd. Iedere zaterdagochtend verkoop ik in mijn productieruimte ijs met verschillende smaken en frisco’s.”

Geen smaak van geitenkaas
Isabelle is aan de slag als kwaliteitsingenieur en droomde naar eigen zeggen altijd al van een eigen onderneming. “Bel’s ijs is dus de ideale mix van mijn studies en onze eigen geiten”, vertelt ze.
“De smaak van ijs dat gemaakt is met geitenmelk is niet zo verschillend van ijs met koemelk. Het smaakverschil is eerder subtiel. Sommigen merken het zelfs niet op, anderen claimen dan weer dat ze wel degelijk een echt verschil proeven. Velen denken ten onrechte dat het ijs naar geitenkaas zou smaken, maar dat is absoluut niet het geval.”

Met een gloednieuwe foodtruck wil Isabelle haar ijs nu ook aan de man brengen op lokale evenementen. “Komende zomer zal ik met mijn foodtruck op wat leuke events en opendeurdagen in de buurt staan”, aldus Isabelle. “Ik probeer momenteel nog nieuwe smaken toe te voegen aan mijn assortiment, al moet ik voor ijs met chocolade wel nog een eigen recept in elkaar boksen.”
