Nieuws Oost-Vlaanderen IT Centraal brengt topsprekers samen rond Open City Architectuur

IT Centraal brengt topsprekers samen rond Open City Architectuur

IT Centraal brengt topsprekers samen rond Open City Architectuur

GENT – Het Gentse initiatief IT Centraal wist Pieter Lenaerts en Raf Buyle te strikken voor een gratis live stream event op dinsdag 20 april waarin de uitdagingen voor Vlaanderen omtrent ruimtelijke ordening in kaart worden gebracht. Samen met Jan Adriaenssens tonen ze concrete voorbeelden hoe Vlaanderen voluit wil kiezen voor een Open City Architectuur.

Tegen 2050 leeft naar schatting 70% van de wereldbevolking in steden. Dat stelt steden voor enkele grote uitdagingen: hun CO2-uitstoot drastisch verminderen, een oplossing vinden voor het toenemende plaatsgebrek en de leefbaarheid garanderen. De bouwsector speelt hierin een cruciale rol. Door vanuit een holistische visie rond IT ‘voor te denken’ over het bouwproces en het eindresultaat, moeten we streven naar een systematische herinrichting van onze steden.

IT Centraal, een initiatief van het Gentse Claerhout Communicatiehuis, wil inspireren en oplossingen aanreiken rond innovatieve toepassingen voor slimme gebouwen binnen slimme steden. IT staat centraal in het ‘voor-denken’ vanuit een holistische visie rond het bouwproces. Met als doel een slimme en duurzame omgeving te ontwikkelen en het comfort voor de eindgebruiker te verhogen.

Op dinsdag 20 april zendt IT Centraal gratis een live debat uit vanop de CommunicatieCampus in Gent. Niemand minder dan Pieter Lenaerts (ICT Directeur Agentschap Binnenlands Bestuur) en Raf Buyle (Informatiearchitect bij Informatie Vlaanderen) geven hun visie op de verschillende uitdagingen waar Vlaanderen voor staat. Samen met Jan Adriaenssens, directeur City of Things bij imec, tonen ze concrete voorbeelden hoe Vlaanderen voluit wil kiezen voor een Open City Architectuur.

Praktisch

Dinsdag 20 april van 18:00 tot 19:30 uur: Gratis live stream event “IT Centraal – De stad van de toekomst? Hier wil je wonen en werken”

Inschrijven kan via www.itcentraal.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.