Nieuws Oost-Vlaanderen IT-partner CloudCom viert 15e verjaardag

IT-partner CloudCom viert 15e verjaardag

IT-partner CloudCom viert 15e verjaardag

AALTER – CloudCom blaast dit jaar 15 kaarsjes uit. Het IT-bedrijf uit Aalter groeide in die tijd uit van twee personen tot een volwaardige KMO. “Ik heb altijd geloofd in de voordelen van ontzorging op vlak van IT”, vertelt zaakvoerder Jeroen De Block. “Voor mij begint dat met een bereikbare, laagdrempelige helpdesk waarbij we niet werken met het principe van ‘uurtje-factuurtje’. Ik ben ervan overtuigd dat de KMO van vandaag zich hierdoor versterkt, productiever en meer wendbaar wordt.”

CloudCom ging in 2006 van start onder de naam Yuniit Solutions. Als twee ‘uber nerds’ in een Brugse kelder sprongen Jeroen De Block en Christophe Duchaine vanaf het begin op de cloud-trein. Al snel bleek dat in West-Vlaanderen de meeste KMO’s hier nog niet klaar voor waren. De koudwatervrees bleek nog te groot om controle te verliezen over de IT-infrastructuur. Men wou de machines kunnen zien, ruiken en aanraken – ondanks alle problemen die dit vaak met zich meebracht. Gelukkig vonden ze elders in België wel oren naar het cloud-verhaal en daar is de groei van CloudComecht van start gegaan. Weg uit de kelder dus, en op naar een zolderkantoor in Aalter!

In de jaren die volgden bleef het cloud-verhaal vaak eerder complex en “mysterieus” voor vele KMO’s. “Samen met onze rebranding naar “CloudCom” hebben we een 10-tal jaar geleden ons aanbod sterk vereenvoudigd en ‘all-in’ gemaakt onder de sprekende naam “KMO Solution”. We kozen ervoor om in Aalter te blijven en wisselden de zolder voor ons huidige kantoor aan de Zuidleiestraat”, aldus Christophe.

 

Unieke aanpak: eerst capaciteiten bewijzen

“Ons verkooptraject is niet echt een klassiek verkooptraject”, gaat Jeroen verder. “Als echte West-Vlamingen vermijden we liefst iemands tijd te verliezen en komen graag snel ter zake. We zoeken daarom zo snel mogelijk bevestiging dat we echt een meerwaarde kunnen zijn.”

Dit doet CloudCom in drie eenvoudige stappen. Ze starten met een korte verkenningsronde om de grote lijnen te snappen waar het bedrijf mee bezig is en hoe hun IT infrastructuur hierin helpt (of tegenwerkt). Hierna volgt een meer diepgaande IT-analyse door een IT Solution Architect die alles in kaart brengt. Als derde stap wordt een op maat ontwikkeld IT-rapport voorgesteld waarbij ze schetsen hoe zij hun oplossing aanpassen aan de noden van de KMO.

The CloudCom Way

“De verantwoordelijkheid voor een perfect functionerende IT-infrastructuur nemen wij volledig op onze schouders”, aldus nog Jeroen. “We houden echt niet van het principe ‘uurtje-factuurtje’, of het aanrekenen van prestaties los van resultaat. Wij willen een omgeving creëren en beheren die werkt en doet wat ze moet. Dit dwingt ons ook om onze oplossingen van A tot Z zo robuust mogelijk te ontwerpen met het oog op efficiënte en snelle ondersteuning. Al onze gebruikers mogen dus onbeperkt rechtstreeks bellen naar onze helpdesk zodat ons team vanaf de eerste symptomen het probleem kan aanpakken. Door de “vrees” voor een factuur ertussenuit te halen wordt onze helpdesk heel laagdrempelig en zijn we in staat kleine problemen meteen aan te pakken, en eventuele grotere problemen ook sneller vast te stellen.”

Meer dan IT

CloudCom wil elke klant ontzorgen en de onderneming productiever laten werken. Hierbij hebben ze ook expliciet aandacht voor alle “randsystemen” die op het netwerk aankoppelen – zoals camerabewaking, telefonie, tijdsregistraties, IoT, enz. Christophe legt uit: “Vaak blijken dit allemaal aparte “eilandjes” met hun eigen problemen, werkwijzen, helpdesk, enz. Om onze klanten hierin te ontzorgen nemen wij hierin de rol als eerste aanspreekpunt bij problemen of nieuwe installaties en communiceren wij met alle betrokken partners. Hierdoor merken we dat de communicatie veel vlotter verloopt en dat het onze klanten pakken tijd, stress en grijze haren bespaart.”

CloudCom laat deze verjaardag niet zomaar voorbijgaan, maar voor de vraag “waar is dat feestje” is het nog net iets te vroeg. Daarom kozen ze ervoor dit op een andere manier te vieren en hebben ze een eigen merchandising gelanceerd met wat leuke IT-gerelateerde producten. Wie benieuwd is kan deze bekijken op www.cloudcom.be/shop.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.