Nieuws Oost-Vlaanderen iText richt joint venture Think Free op met Koreaanse Hancom

iText richt joint venture Think Free op met Koreaanse Hancom

iText richt joint venture Think Free op met Koreaanse Hancom

aaaaaaiText-300x225-300x225 iText uit Sint-Amandsberg bij Gent is de jongste jaren uitgegroeid tot een wereldspeler op het vlak van programmeerbare PDF-software. Vlak woor nieuwjaar kondigde topman  Bruno Lowagie aan dat het een joint-venture heeft opgericht met de Koreaanse softwarebouwer Hancom.

Beide bedrijven betreden samen de Europese markt met de joint venture ThinkFree, die voor 100% eigenaar wordt van iText.

Hancom is een Koreaans technologiebedrijf dat in zijn thuismarkt kantoorsoftware aanbiedt die concurreert met Microsoft Office en een omzet haalt van om bij de 70 miljoen euro.

Om ook de Europese en Amerikaanse markt te betreden heeft Hancom een ideale partner gevonden in iText. Bruno Lowagie zal zelf de leiding van Think Free in handen nemen.

“We hebben met iText Group een uitstekend 2015 achter de rug”, zegt Lowagie. “We haalden een omzet van 6,7 miljoen euro.  Het is fantastisch een groeiende business te hebben waarvan de resultaten zo voorspelbaar zijn, maar wie het boek “Hoek Af” van Eric Kenis leest, weet dat ondernemers voorspelbaarheid op den duur als ietwat saai ervaren. Ik blijf het iText verhaal uiteraard volgen als lid van de raad van bestuur, en de komende maanden zelfs nog als CEO, maar ik kan bijna niet wachten om aan het ThinkFree avontuur te beginnen. Dat verhaal bevat nog een groot aantal onzekerheden en dat maakt het voor mij net zo boeiend.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.