Nieuws Oost-Vlaanderen iText Software kondigt nieuw tijdperk aan

iText Software kondigt nieuw tijdperk aan

iText Software kondigt nieuw tijdperk aan

GENT – iText, wereldleider op het gebied van innovatieve bekroonde pdf-software, heeft de introductie aangekondigd van hun uitvoerend leiderschapsteam. Gary Fry zal de rol opnemen van Algemeen directeur en Tony Van den Zegel, Raf Hens, Jacob Quartier en Olivier Van den Broecke worden respectievelijk Directeur Inkomsten, Technologie, Financiën en Personeelszaken. Gezamenlijk brengen alle C-suite-leden uitgebreide ervaring in technologie en management met zich mee, waardoor iText verder kan groeien.

“We hebben het geluk dat we een indrukwekkend, toekomstgericht leiderschapsteam hebben samengesteld om de missie van iText naar een hoger niveau te tillen om klanten te voorzien van meer oplossingen om document- en gegevensuitwisseling mogelijk te maken als onderdeel van hun digitale communicatieprojecten”, zegt Gary Fry. “We kijken ernaar uit om samen te komen om het verschil te maken bij het benutten van de kracht van pdf.”

Volwassenheid en groei

De samenstelling van het uitvoerend managementteam introduceert bij iText een nieuw niveau van volwassenheid en groei. Het bedrijf, dat eigendom is van Crescendo, een private-equityfirma die wordt gesponsord door Thiel Capital, creëert nieuwe kansen voor versnelde groei via zowel de kerntechnologieën als nieuwe ontwikkelingen.

“We hebben onszelf verstevigd als leider in pdf-software en zijn klaar om onze visie uit te breiden met Intelligent Document Processing”, aldus Van den Zegel. “Het uitvoerend leiderschapsteam streeft ernaar de meest vertrouwde en uitgebreide technologieleverancier te zijn, en onze uitbreiding naar IDP zal onze klanten alleen maar in staat stellen om de waarde van zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens in documenten te maximaliseren.”

Nu COVID-19 de digitale transformatie in alle sectoren versnelt, loopt iText voorop met innovatieve oplossingen. Als open-source technologie met een dubbel licentiemodel helpt iText bedrijven van elke omvang, van SMB tot Enterprise. Hun algehele klanttevredenheid is 90%+ met meer dan 70% van de Fortune 50-bedrijven als klant.

Heel wat ervaring aan boord

Algemeen directeur Gary Fry brengt meer dan 20 jaar uitgebreide leiderschapsexpertise in de documenttechnologie-industrie mee in zijn rol als CEO, waarbij hij de visie bepaalt en de business aanstuurt door het volgende Directeurstuk van de wereldwijde groei van iText. Voorafgaand aan iText bekleedde Fry senior managementfuncties bij Adobe en was hij CEO bij Global Graphics.

Als Directeur Inkomsten is Tony Van den Zegel verantwoordelijk voor alle omzetgenererende afdelingen bij iText, inclusief de Global Sales-, Customer Success- en Marketing-teams. Hij begon in 2014 als directeur van de APAC-divisie van iText, waar hij de bedrijfsopbrengsten in de kantoren in Singapore aanzienlijk liet groeien, voordat hij Vice President of Growth Strategy werd.

Directeur Technologie Raf Hens trad in 2012 in dienst bij iText als eerste software-ontwikkelaar en werd later directeur engineering, waarbij hij toezicht hield op de technische en product roadmaps van de technologie van iText. Hij richtte de nieuwe afdeling productbeheer op, waar iText onder zijn leiding zijn allereerste gediversifieerde product, iText DITO, lanceerde.

Directeur Financiën Jacob Quartier is onlangs verantwoordelijk geworden voor het leiden van iText’s algemene wereldwijde financiële activiteiten, evenals voor de activiteiten van de organisatie. Voordat hij bij iText kwam, bekleedde Quartier senior financiële functies bij Showpad en Nuance Communications. Toen beide bedrijven periodes van hypergroei doormaakten, leidde dat tot de belangrijke rol van Quartier in vele financieringsrondes en fusies en overnames.

Als Directeur Personeelszaken zal Olivier Van den Broecke toezicht houden op de wereldwijde HR en de drijvende kracht zijn achter Human Capital-strategie an iText, die uiteindelijk zal helpen om iText’s onderscheidende cultuur van continue groei en positieve betrokkenheid van alle medewerkers te beschermen. Met een schat aan ervaring in personeelsbeheer heeft hij HR-projecten geleid en geïmplementeerd voor verschillende gerenommeerde internationale bedrijven, zoals Johnson & Johnson, BNP Paribas Fortis en General Motors.

iText werd recent ook uitgeroepen tot top tien van beste open source-oplossingsproviders voor 2020 door het tijdschrift CIO Review.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.