Nieuws Oost-Vlaanderen IVAGO lanceert sensibilisatiecampagne voor 3000 nieuwe vuilnisbakken

IVAGO lanceert sensibilisatiecampagne voor 3000 nieuwe vuilnisbakken

IVAGO lanceert sensibilisatiecampagne voor 3000 nieuwe vuilnisbakken

GENT – Met de slogan ‘Nieuwe vuilnisbakken in Gent. Je afval wil erin’, pakt IVAGO deze week uit met een sensibilisatiecampagne. Daarmee zet ze iedereen aan om gebruik te maken van de 3.000 afvalkorven die de intercommunale samen met de stad Gent installeert.

De beelden spreken voor zich. Het tipzakje van een pak friet wordt naar een afvalkorf gezogen. De sigaret van een roker op een bankje zoekt zijn weg naar het peukenbakje. De affiches verschijnen vanaf maandag op de IVAGO-voertuigen en flanken van trams die Gent doorkruisen. Er zijn ook ‘wobblers’ voor handelaars en we maken gebruik van een beperkt affichenetwerk aan krantenwinkels en horecazaken.

Sociale media

“Voor deze campagne zetten we volop in op de kracht van de sociale media. Zo lanceren we een spectaculair filmpje. De aantrekkingskracht van de nieuwe afvalkorven is onweerstaanbaar en trekt een argeloze jongeman mee in een hels avontuur. Er valt ook een tweede slachtoffer. Vanaf maandag 3 september vind je het op de facebookpagina en website van IVAGO. Eind september is de spot ook te zien in de Gentse cinema’s”, aldus IVAGO.

Daarnaast staan een reeks themagerichte advertenties klaar: de start van het academiejaar, het filmfestival en halloween zijn enkele momenten die het bedrijf aangrijpt om de nieuwe afvalkorven onder de aandacht te brengen.

Sprekende vuilnisbak

Voor de zomer pakte IVAGO al uit met een filmpje op sociale media om de plaatsing van de nieuwe afvalkorven aan te kondigen. De video met een ‘sprekende vuilnisbak’, waarin Jan Matthys heel wat voorbijgangers beetnam, was een echte hit en werd meer dan 100.000 keer getoond. Je vindt het bij de video’s op de Facebookpagina van IVAGO of op Youtube als ‘sprekende vuilnisbak Gent’.

3.000 nieuwe afvalkorven

IVAGO installeert de volgende jaren 3.000 nieuwe afvalkorven. Ze vervangen alle bestaande exemplaren op straten, pleinen, groenzones en parken in Gent. De nieuwe korven zijn groter dan de huidige types en de opening is beter aangepast aan wat er vandaag zoal buitenshuis wordt geconsumeerd. Je kan er ook pasta- of yoghurtbekers of een plastic fles in kwijt. Voor de rokers is er speciaal een peukenbakje. De hele operatie neemt zo’n 3 jaar in beslag.

“We bekijken op welke locatie de korven best geplaatst worden”, vertelt IVAGO nog. “De nodige vergunningen moeten worden aangevraagd. Het kostenplaatje bedraagt zo’n 3 miljoen euro voor levering, plaatsing en onderhoud. OVAM, de Openbare Vlaamse afvalstoffenmaatschappij subsidieert hiervan 10%.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.