Nieuws Oost-Vlaanderen Ivan De Witte opnieuw baas in eigen buik

Ivan De Witte opnieuw baas in eigen buik

Ivan De Witte opnieuw baas in eigen buik

GENT – Het gerucht hing al een tijdje in de lucht en het wordt nu ook bevestigd. Ivan De Witte, die dertig jaar terug zijn eigen selectiekantoor De Witte & Morel oprichtte en in 2001 verkocht aan het Amerikaanse Hudson, wordt nu opnieuw de baas van zijn eigen kind (Hudson België). 

Het is de krant De Tijd die het breaking news maandag officieel bekend maakte. De herschikking heeft te maken met een nieuwe visie van Hudson. Hudson splitst met name de activiteiten rekrutering en talent management af en focust op recruitment process outsourcing (RPO). Dat is het vakjargon voor het overnemen van de totale aanwervingsactiviteit voor bedrijfsklanten. Werving, selectie en talent management van hogere profielen (assessment, salarisbepaling, coaching, enzovoort) wordt afgesplitst en overgeheveld naar de lokale entiteiten. De Witte kreeg daardoor de kans om zijn geesteskind terug te kopen, aldus De Tijd.

Value Plus, een vennootschap die De Witte en Philippe Meysman (operationeel directeur van Hudson België) pas hebben opgericht, legt daarvoor netto 24,7 miljoen dollar (21 miljoen euro) op tafel. Hoeveel De Witte zelf investeert, wil hij niet kwijt. “Ik zal de grootste investeerder zijn in het management, naast een tiental andere leden die zich ook op belangrijke wijze hebben geëngageerd’, zegt De Witte aan De Tijd. “Bovendien staat nog kapitaal open voor andere investeerders. Ik ben trouwens blij verrast van het engagement en het kapitaal van wie al ingestapt is.”

Het personeel van Hudson België reageerde verrast op het nieuws. Het wordt pas maandagnamiddag over de deal ingelicht. Hudson België telt 250 personeelsleden en draait dit jaar een omzet van 30 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.