Nieuws Oost-Vlaanderen Jan De Clerck hult zich in de rol van wilde weldoener

Jan De Clerck hult zich in de rol van wilde weldoener

Jan De Clerck hult zich in de rol van wilde weldoener

WAASMUNSTER – Jan De Clerck, sterke man achter Domo en aanverwante vennootschappen, heeft een deel van zijn vermogen verdeeld onder zijn vier kinderen. Elk kan rekenen op enkele tientallen miljoen euro’s. 

Jan De Clerck is de zoon van wijlen Roger De Clerck van het Beaulieu-imperium. Begin de jaren negentig schonk de peetvader aan elk van zijn (6) kinderen een bedrijf waarmee hij de Beaulieu-groep ook zacht in nootjes pakte. Jan De Clerck mocht toen verder met Domo, dat doorheen de jaren evolueerde van puur textielbedrijf (tapijten, vloerbekleding) naar een chemisch bedrijf (chemicaliën) en een investeringsvennootschap (via Domo Investment Group en Dovesco).

Nu Jan De Clerck de 65 nadert, acht hij kennelijk de tijd rijp om een deel van zijn fortuin bij leven en welzijn te schenken aan zijn kinderen. Fiscaal is dat een verdedigbare en lang niet oninteressante piste. Jan De Clerck heeft drie zonen (Gregory, Anthony en Jan Junior) en een dochter (Nathalie). Alleen deze laatste zoekt haar weg buiten de ondernemerswereld, meer bepaald in kunstmiddens. De vier kinderen zijn wel zonder onderscheid mede-aandeelhouder in Domo Investment Group (DIG). Het is deze laatste vennootschap die een fiks bedrag (106 miljoen euro) uitkeert aan de aandeelhouders. DIG heeft volgens de laatste beschikbare cijfers een eigen vermogen opgebouwd van om en bij de 500 miljoen euro.

De drie zonen hebben dezelfde microbe als de vader en trouwens de hele familie De Clerck. Er bestaat dan ook weinig twijfel over dat ze het uitgekeerde kapitaal zullen aanwenden om nieuwe ondernemersinitiatieven te plannen. Of precies zoals de vader het graag ziet gebeuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.