Nieuws Oost-Vlaanderen Jan De Nul verwikkeld in Argentijns corruptieschandaal

Jan De Nul verwikkeld in Argentijns corruptieschandaal

Jan De Nul verwikkeld in Argentijns corruptieschandaal

HOFSTADE/AALST – De Aalsterse baggerfirma Jan De Nul wordt genoemd in een corruptieschandaal in Argentinië van enkele jaren geleden. De CEO van het Argentijnse partnerbedrijf van Jan De Nul heeft toegegeven dat hij in 2010 600.000 dollar smeergeld heeft betaald voor de verlenging van een lucratief baggercontract. Jan De Nul zegt dat de man is opgestapt uit hun joint venture en laat weten dat er geen aanhoudingen of dagvaardingen zijn geweest van hun personeel.

Het smeergeld zou zijn betaald voor een project op de Paranà-rivier in Argentinië. Jan De Nul werkt voor dat project samen met het bedrijf Emepa. Het is de CEO van dat bedrijf die nu in opspraak is gekomen. Het geld zou zijn betaald om een verlenging van het contract met 8 jaar te forceren.

Zware gevolgen

Dat Jan De Nul in het omkoopschandaal opduikt, kan zware gevolgen hebben voor het baggerbedrijf. Het Belgische bedrijf haalde amper twee maanden geleden nog twee andere grote contracten binnen in het land. De officiële ondertekening gebeurde met veel luister en de aanwezigheid van prinses Astrid en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.

Volledige medewerking

In een reactie distantieert Jan De Nul zich van zijn lokale partner en betreurt het dat die in opspraak komt. “De CEO van onze partner Emepa, Gabriël Romero, en één van zijn directeuren werden ondervraagd door de politie en er vonden ook huiszoekingen plaats in hun kantoren in Buenos Aires”, aldus De Nul. Maar de Aalsterse baggeraar onderstreept dat er geen aanhoudingen of dagvaardingen zijn geweest van zijn medewerkers. Romero en zijn directeur zijn beiden afgetreden als bestuurders.

Jan De Nul zegt dat het zijn volledige medewerking zal verlenen mochten er vragen komen van het Argentijnse gerecht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.