Nieuws Oost-Vlaanderen JBC zet duurzame Oost-Vlaamse ondernemingen in de spotlight

JBC zet duurzame Oost-Vlaamse ondernemingen in de spotlight

JBC zet duurzame Oost-Vlaamse ondernemingen in de spotlight

GENT/MOERBEKE-WAAS/DESTELBERGEN – Oktober is traditioneel de maand waarin familiebedrijf JBC extra inzet op duurzaamheid. Voor haar nieuwste Local Market zet de Vlaamse modespeler negen hippe, duurzame én Belgische merken in de spotlight. Onder het motto “alle beetjes helpen”, maken de hebbedingen in de alweer zesde editie van JBC’s Local Market jouw dagelijkse rituelen net dat tikkeltje duurzamer. Want kleine ingrepen hebben immers vaak een grote impact!

Duurzaamheid is al meer dan 20 jaar een speerpunt voor JBC. De zesde Local Market wordt dan ook -nog meer dan anders- volledig aan het thema gewijd. Gedurende de hele maand oktober en zolang de voorraad strekt vind je bij JBC verrassende producten voor groot en klein om je dagelijkse routine te verduurzamen. Behalve in de Local Market zet JBC doorheen de maand ook in op duurzaamheid met de lancering van een eigen geüpcyclede trui, een lokale samenwerking met MoMu waarbij een Belgische artiest met de overstock van JBC aan de slag gaat, een laptopinzameling met Ondernemers voor een Warm België en meer.

Kleine moeite, grote impact: ontdek de Oost-Vlaamse merken

Transformeer je huis tot een duurzaam walhalla met de geüpcyclede producten van IWAS uit Destelbergen. Ontworpen in België, met de hand gemaakt in sociale ateliers in India en Indonesië. Een wasmand, shopper of pennenzak van plastiek verpakkingen, toiletzak van autobanden, glazen van wijnflessen of multifunctioneel mandje van koffiezakken, je hoeft niet te kiezen tussen goed doen en jezelf verwennen.

 

100% veilige huid- en haarverzorging die werkt én goed is voor lijf en planeet, dat is waar het Gentse Ray voor staat. In de Local Market ontdek je de milde handzeep, zachte handcrème en hervulbare deodorant, ontwikkeld door een gepassioneerde apotheker.

Weg met al die plastiek verpakkingen in de douche. De bars van het Oost-Vlaamse WONDR zijn een schoon alternatief. WONDR werd dit jaar nog maar opgericht en is een merk van Planet b uit Moerbeke-Waas. De zeepbars zijn vrij van rommel en komen in een bijzondere massagevorm die wondr’en doet voor je stemming. Laat je bars drogen op een bamboe schaaltje of in een handig zakje om hun levensduur te verlengen.

Van het badritueel een feest maken is kinderspel met de vrolijke badpuzzels van het Gentse Quuttoys, vrij van schadelijke stoffen. De puzzelstukjes drijven en plakken gemakkelijk tegen de badrand. Dolle duurzame waterpret verzekerd!

Andere deelnemende merken zijn Sustainable Family, SELF, Frut Atelier, Kambukka en Amuse Your Day.

Praktisch

De duurzame lokale merken zijn vanaf 1 oktober beschikbaar in de Local Market in alle Belgische JBC winkels en op jbc.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.