Nieuws Oost-Vlaanderen Jelle Van de Velde weg bij Cartamundi Digital

Jelle Van de Velde weg bij Cartamundi Digital

Jelle Van de Velde weg bij Cartamundi Digital

Het nieuws komt een beetje als een donderslag bij heldere hemel, maar de 37-jarige Jelle Van de Velde stapt op bij de Cartamundi Group. Hij was er jarenlang algemeen manager van de subdivisie Cartamundi Digital. Er wordt geen officiële reden gegeven voor zijn vertrek en zijn werkgever doet er het zwijgen toe. Van de Velde zegt dat hij opstapt uit eigen beweging. Cartamundi is de grootste producent en verkoper van kaarten en spelletjes ter wereld, maar laat ook de digitale toepassingen lang niet aan zijn neus voorbijgaan.

Cartamundi Digital ontstond  als platform na de overname van het Gentse Playlane in 2013. Het Gentse bedrijf was marktleider in digitaal kinderentertainment voor mobiele devices in Vlaanderen en Nederland. Deze overname paste volledig in de strategie van Cartamundi om de digitale kaart te trekken. Cartamundi was toen al begonnen met de ontwikkeling van de iCards ofte kaarten die de connectie konden leggen tussen de fysische kaarten en de digitale wereld. Door de overname van Playlane versterkte Cartamundi gevoelig zijn marktpositie.

Playlane werd in 2007 opgericht door Kris Carron en Jelle Van de Velde. Al snel groeide de start-up uit tot een team van 15 mensen. Het bedrijf investeerde van bij de start in eigen technologie en groeide via de digitalisering van onder meer educatieve producten (Plantyn, Die Keure, Van In) en prentenboeken (Clavis, Lannoo, Abimo, Averbode, …) uit tot marktleider in digitaal kinderentertainment. Het ontwikkelt digitale projecten voor mobiele toestellen, rond bekende kinderfiguren als Plop, Bumba, Maya de Bij, Mega Mindy en Musti. Het digitale filiaal is nu volledig geïntegreerd binnen de groep, aldus Van de Velde, en dus is het tijd voor iets anders.
Beide partijen, werkgever en werknemer, zijn overeengekomen dat er meteen een einde wordt gesteld aan de samenwerking. Een signaal dat ze bepaald niet meer op dezelfde golflengte zaten. Maar Jelle Van de Velde nuanceert dat: “Ceo Chris Van Doorslaer en mezelf nemen afscheid in de beste termen, sans rancune. Ik had echter het gevoel dat een episode was afgesloten en dat een andere manager allicht voor een snellere evolutie kan zorgen bij Cartamundi Digital.” Jelle Van de Velde zal gezien zijn ondernemersspirit en dynamiek wel snel met iets nieuws uitpakken. “In deze fase ben ik echter ook beschikbaar voor bedrijven die op mijn ervaring beroep willen doen”, aldus de in Gent geboren en in Melle wonende Van de Velde. 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.