© Michel Wijne © Michel Wijne

Jessie (37) opent tweedehandswinkel in Nieuwstraat: “Een droom die uitkomt”

Met tweedehandswinkel ‘De tweede kans’ heeft de Nieuwstraat er een mooie zaak bij. “Je vindt bij ons alles, behalve meubelen”, zegt zaakvoerster Jessie Allemeersch enthousiast.

“Ik heb al altijd in winkels gewerkt en droom eigenlijk al lang van een eigen zaak”, aldus Jessie, die de laatste vier jaar winkelverantwoordelijke was bij Kringloopwinkel Maldegem. “Daar kreeg ik de liefde voor tweedehandsspullen te pakken en besefte ik dat deze branche echt wel iets voor mij is.”

“Ook het feit dat in onze wegwerpmaatschappij steeds meer mensen belang hechten aan duurzaamheid sterkte me in mijn beslissing. Daar komt nog bij dat tweedehandsspullen anno 2023 veel meer ingeburgerd zijn dan vroeger, toen je ervoor bekeken werd. Vandaag de dag zijn mensen echt trots als ze tegen een heel betaalbare prijs een mooi stuk kunnen aankopen.”

Ruim aanbod

Kleding voor jong en oud, schoenen, handtassen, juwelen, speelgoed, boeken, huisraad, elektro, decoratie, breiwol en kleine doe-het-zelfspullen, in Jessies tweedehandswinkel vind je het allemaal.

“Mensen kunnen stukken binnenbrengen, die we dan registreren en taxeren”, zegt Jessie. “Wanneer we erin slagen om de spullen te verkopen, ontvangen ze na twee maanden dertig procent van de verkoopprijs. Zaken die niet verkocht werden, kunnen opgehaald worden of kunnen ze gewoon bij ons laten”, klinkt het.