Nieuws Oost-Vlaanderen Jobstudenten van Deltaworx schieten testcentra massaal te hulp

Jobstudenten van Deltaworx schieten testcentra massaal te hulp

Jobstudenten van Deltaworx schieten testcentra massaal te hulp

GENT – De vakantieperiode doet de vraag naar coronatesten explosief stijgen, en de testcentra komen handen tekort. Ze zijn daarom allemaal op zoek naar jobstudenten, om bij te springen waar het kan. Dat merken ze ook bij studentenuitzendkantoor Deltaworx. Op een maand tijd verdrievoudigden testcentra hun vraag naar jobstudenten van het studentenuitzendkantoor. Studenten met een (bio)medische opleiding mogen de tests afnemen. Andere studenten staan in voor het meer organisatorische of administratieve werk.

Aan de inkomsthal, achter de telefoon of met een teststaaf in de handen: jobstudenten staan op alle mogelijke plekken waar mensen getest kunnen worden. Het coronavirus creëerde op die manier een nieuwe werkplek voor jongeren. En die is duidelijk in trek. Bij Deltaworx alleen al meldden zo’n 1.000 jobstudenten zich aan om te werken bij testfaciliteiten. Ondertussen blijven de aanmeldingen binnenkomen.

De studie-achtergrond en event-vaardigheden van de jobstudenten worden ten volle benut. Studenten geneeskunde, verpleegkunde, biomedische wetenschappen, biomedische labotechnologieën en vroedkunde zetten hun inzichten in om de swabtests op de juiste manier af te nemen. Studenten die voordien vooral op festivals werkten, begeleiden mensen om hun bezoek in de testcentra zo vlot mogelijk te laten verlopen.

“Dit is anders dan standaard studentenwerk”, vertelt Benyamine Lankadem, jobstudent bij Deltaworx. “Je voelt heel sterk dat je een bepaalde bijdrage levert aan de maatschappij. Als student geneeskunde is het bovendien een mooie oefening. Zoveel tests afnemen op één dag tijd, zo krijg je het echt onder de vingers. Ten slotte is het ook een unieke werkplek. Volgend jaar staan we hier hopelijk niet meer.”

Vergeten helden van de crisis

Testcentra onthalen de extra ondersteuning met open armen. Zo kunnen ze op volle capaciteit blijven draaien, terwijl de vaste medewerkers toch ook even op adem kunnen komen. Deltaworx biedt ondertussen al bijna een jaar ondersteuning bij de testcentra – ook buiten de drukkere vakantieperiodes. Sindsdien namen jobstudenten via het uitzendkantoor al bijna een half miljoen tests af. De jobstudenten weten dus waar ze mee bezig zijn.

“De coronacrisis heeft getoond hoe flexibel inzetbaar jobstudenten zijn in tijden van nood. Toen aan het begin van de crisis iedereen aan het hamsteren sloeg, deden supermarkten massaal beroep op studenten om hen mee te ondersteunen. Vandaag zetten duizenden jobstudenten zich in bij de test- en vaccinatiecentra. Telkens opnieuw staan ze klaar om te helpen waar nodig. Het werk dat jobstudenten verrichten wordt misschien wel eens vergeten of genegeerd, maar ook zij zijn echte helden in deze crisis”, aldus Jeroen Poels, CEO van Deltaworx.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.