Nieuws Oost-Vlaanderen Johan Browaeys maakt opvallende overstap

Johan Browaeys maakt opvallende overstap

Johan Browaeys maakt opvallende overstap

RONSE – Johan Browaeys ruilde werkgeversorganisatie Voka Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen in voor sensorenproducent C-Mac Electromag te Ronse. Sinds 1 mei is hij er de nieuwe HR-manager.

Johan Browaeys (55) startte in 1984 zijn carrière als arbeidsbemiddelaar bij de VDAB te Gent. Vijf jaar later maakte Browaeys de overstap naar T-Interim als office-manager te Aalst. Vervolgens werd hij commercieel manager voor de T-Groep in Oost- en West-Vlaanderen.

Einde 2002 ging Browaeys aan de slag bij de Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen (Voka) als directeur regio Vlaamse Ardennen. Dit combineerde hij met een provinciale functie van manager Arbeidsmarkt-Onderwijs.

Nieuwe uitdaging

In de lente van 2018 kiest Browaeys voor een nieuwe uitdaging als HR-manager bij C-Mac Electromag Ronse, een producent van sensoren voor de automobiel-, lucht- en ruimtevaart en de industrie. In het hoofdkantoor in Ronse werken zo’n 200 medewerkers (150 arbeiders en 50 bedienden). Daarnaast heeft het ook nog een vestiging in Sherbrooke te Canada (Provincie Quebec) waar er zo’n 110 medewerkers actief zijn.

“Ik ben 55 jaar en heb de ambitie om tot mijn pensioen, tot mijn 67 dus, te werken. Als ik nog iets met mijn ambitie wilde doen, moest het nu”, vertelt Broways. “En dat was met beide benen opnieuw in het HR-terrein te staan, bij voorkeur in een productie-omgeving. Gedurende mijn loopbaan heb ik immers nooit HR-verantwoordelijkheid gehad in een productiebedrijf. Ook het sociaal overleg op ondernemingsniveau is nieuw voor mij. Maar ik kijk ernaar uit om samen met hen een constructieve dialoog op te bouwen.”

Meer naamsbekendheid trekt nieuwe medewerkers aan

Deze uitdaging vond Browaeys bij C-MAC te Ronse. Een hoogtechnologisch bedrijf dat in de regio minder gekend is. “Ik wil het HR-beleid nog meer afstemmen op de missie, visie en waarden van het bedrijf. Onder meer door de juiste medewerkers aan te trekken en iedereen opleidingskansen te geven. Een tweede prioriteit is het versterken van onze naamsbekendheid. Alleen zo kunnen we technici en ingenieurs overtuigen niet alleen in de buurt van Gent werk te zoeken, maar ook richting Ronse te kijken”, besluit hij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.