Nieuws Oost-Vlaanderen Joke Raes is nu ook hip in Japan

Joke Raes is nu ook hip in Japan

Joke Raes is nu ook hip in Japan

GENT, TOKYO – De jonge Oost-Vlaamse kunstenares Joke Raes, die in eigen land en in eigen provincie al veel referenties op haar naam heeft staan, maakt momenteel het mooie weer in Japan. Ze mag er onder meer een project realiseren in de Belgische ambassade in Tokyo.

Ook kunstenaars zijn ondernemers, want ze moeten zich elke dag bewijzen met hun creativiteit. Joke Raes oogstte met haar creatieve oeuvre al heel wat bijval. Als laureaat van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Gent, realiseerde ze onder meer een grote opdracht in de openbare ruimte van het Algemeen Ziekenhuis Alma in Eeklo. Haar tekeningen, sculpturen en installaties ontstaan schijnbaar moeiteloos maar wie naderbij komt duizelt het van de detaillering: elk werk is met grote aandacht gemaakt, verraadt obsessie met het oppervlak en alles wat daarachter ligt. Haar organische beeldtaal slaat altijd op een natuurlijke omgeving die ze op haar hoogst eigen manier een invulling geeft.

Het Oost-Vlaamse talent wordt ook in het buitenland naar waarde geschat. Momenteel werkt Joke Raes in een keramisch centrum in Arita, de bakermat van de Japanse porseleinindustrie. Of hoe kunst en industrie raakvlakken kunnen hebben met elkaar. Ze geeft tijdens haar verblijf in Japan ook nog presentaties en werkcolleges in verschillende streken in Japan. Zo is ze onder meer uitgenodigd voor een presentatie in het Kyoto Art Center. Als toetje op de taart mag ze ook  in de Belgische ambassade in Tokyo haar werk etaleren.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.