19 oktober, 2021
15°C
Nieuws Oost-Vlaanderen Jonas Dhaenens tekent voor intelligente bijsturing bij Intelligent

Jonas Dhaenens tekent voor intelligente bijsturing bij Intelligent

Jonas Dhaenens tekent voor intelligente bijsturing bij Intelligent

LOCHRISTI – De Oost-Vlaamse IT-groep Intelligent, een samenwerking tussen Jonas Dhaenens en de investeringsgroep Waterland, wordt in twee gesplitst. Bedoeling is om de markt en dus de bedrijven beter te bedienen op maat van hun wensen.

Intelligent groeide de voorbije jaren sterk door overnames van een hele reeks bedrijven, 23 in totaal. Combell was daarbij de belangrijkste spil met vooral hosting voor kleinere bedrijven. In 2015 kwam Waterland in het kapitaal van Intelligent, de moeder van Combell. Met Waterland werd ook de Nederlandse collega Sentia overgenomen. Die richtte zich vooral naar grotere bedrijven. Combell en Sentia werden zusters onder moeder Intelligent.

Nu volgt dus een zogenaamde ‘demerger’ waarbij beide bedrijven moeten uitgroeien tot autonome holdings met een eigen marktgerichtheid. “Dit is een puur interne operatie”, liet Dhaenens eerder al weten. “Maar wel een die kadert in de ambitie om verder te groeien. De nieuwe structuur laat ons ook toe om beter te focussen.”

Samen met het fonds Waterland bouwde Jonas Dhaenens Intelligent uit tot een belangrijke speler inzake hosting en internetdiensten. De huidige operatie is geen voorbode van wijzigingen in het aandeelhouderschap van Intelligent of in het aantrekken van nieuwe financieringsbronnen, zo wordt gezegd. Dhaenens ziet op alle vlak nog veel expansiemogelijkheden en blijft dus mikken op overnames. Hij lijkt daarbij in de eerste plaats te denken aan de Benelux, Scandinavië en Oost-Europa.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.