Afbeelding1 Roel Vaneyghen (31) met smartphone op zoek naar Aalst op een alternatieve wijze. Foto Chris Bosseloo

Jonge ondernemers lanceren hun stadsspel Urban Hunt in Aalst

AALST - De stad op een alternatieve manier ontdekken, kan binnenkort met het interactief stadsspel Urban Hunt, ontwikkeld door Roel Vaneyghen (31) en Klaas Lannoy (31). Met dit stadsspel trachten deelnemers een twintigtal opdrachten op te lossen aan de hand van tips via beeld en spraak op de smartphone.

“De ganse insteek is dat deelnemers de stad op een andere manier leren ontdekken, nieuwe plaatsen tegenkomen, kortom: de stad eens vanuit een ander perspectief leren kennen. De hints worden gegeven aan de hand van mysterieuze video’s, historische foto’s, dronebeelden en Zuid-Afrikaanse spraakberichten”, legt Roel Vaneyghen uit.

Zes steden

De twee jonge ondernemers zijn met een soortgelijk project gestart in Ieper en breiden dit uit naar verschillende Vlaamse steden. Momenteel lopen soortgelijke projecten in Ieper, Gent, Brussel, Kortrijk en Sint-Niklaas.

“We merken dat het stadsspel minder goed draait in grootsteden zoals Brussel, maar des te beter in steden zoals Aalst. Net daarom dat wij ook het spel naar Aalst willen brengen”, licht Roel toe.

Op dit moment is het Urban Hunt-team in onderhandeling met de dienst Toerisme van de stad om van de Urban Hunt een succes te maken. Wie meer informatie wil over de Urban Hunt kan terecht op www.urbanhunt.be.