Nieuws Oost-Vlaanderen Jonge vrouwelijke ondernemers in de kijker op Voka Breakfast Club

Jonge vrouwelijke ondernemers in de kijker op Voka Breakfast Club

Jonge vrouwelijke ondernemers in de kijker op Voka Breakfast Club

12642690_10153422919051270_7175671954844739644_nDe Breakfast Club is een succesvol initiatief van VOKA Oost-Vlaanderen, dat elke eerste woensdag van de maand vijftig startende ondernemers uitnodigt in het VOKA-gebouw in Gent. Jonge  ondernemers krijgen dan de kans om in een ontspannen sfeer van gedachten te wisselen over de activiteiten van startups die ze kennen en over hun eigen plannen. Daarnaast zorgt Voka ervoor dat vijf startups kort hun ideeën naar voor kunnen brengen.

Aansluitend beoordeelt de hele groep via smartphone de naar voor gebrachte projecten op diverse criteria waaronder relevantie en degelijkheid. Dat is de aanzet voor open en opbouwende gesprekken waaruit heel wat ideeën komen. Een dik uur later zijn de enthousiastelingen volop aan het netwerken. Gelijkgestemden leren van elkaars prille ervaringen en dat kan het begin zijn van een fantastisch bedrijfsavontuur.

Op 2 november stellen dit keer vijf startups van jonge vrouwen hun projecten voor, wat nog maar eens bewijst dat jong vrouwelijk ondernemerschap boomt. Het gaat om Leen en Katrien Vanbroekhoven die met Oh my Party een nieuw partystylingconcept hebben ontwikkeld, Els De Geyter met met Human Reef bedrijf op weg zet naar een grotere wendbaarheid en er onlangs een boek over schreef, Anne-Sophie van Wesemael die met Straffe Taal een bedrijf heeft dat teksten herschrijft, Sophie Devolder die met Happy Kiddo een systeem ontwikkelde voor duurzame abonnementen op kinderkledij die met de kinderen meegroeit en student-onderneemster van het jaar Laura Verhulst (foto) die met Madam Bakster in Gent begon met lekkere en duurzame desserts en inmiddels die desserts ook al verkoopt in Brugge, Kortrijk, Deinze en Nazareth.

“Stuk voor stuk bewijzen deze jonge onderneemsters dat een goed idee en doorzettingsvermogen ook in moeilijke tijden tot succesvolle ondernemersverhalen kunnen leiden”, zegt Sarah Facq van Voka nog.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.