Nieuws Oost-Vlaanderen Jongste twee weken gingen 50 Oost-Vlaamse bedrijven failliet

Jongste twee weken gingen 50 Oost-Vlaamse bedrijven failliet

Jongste twee weken gingen 50 Oost-Vlaamse bedrijven failliet

00000failietHet aantal faillissementen is de afgelopen maand januari met 14 procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Graydon Belgium. Sinds de bankencrisis vallen we voor het eerst terug op een faillissementsgraad onder de 0,9 procent. UNIZO noemt de daling “een stap in de goede richting”, maar wijst erop dat er nog lang geen sprake is van “een einde aan de faillissementsgolf, noch van een economische heropleving”. “916 faillissementen zijn er nog altijd honderden te veel”, aldus UNIZO.

Volgens de ondernemersorganisatie kan enkel een gedegen loonlastenverlaging een verschil betekenen. Gecombineerd met een adequaat betalingsachterstandbeleid. Ze herhaalt haar vraag om de wet op de betalingsachterstand te hervormen. UNIZO denkt aan een maximaal vastgelegde betalingstermijn waar niet van kan worden afgeweken. Zowel voor de overheid als voor bedrijven.

Ondernemers in moeilijkheden kunnen terecht bij UNIZO Ondernemershorizon, met de steun van de Vlaamse Overheid. Ze kunnen er instappen in een individueel begeleidingstraject dat leidt tot een herstelplan voor het bedrijf. Maar ook wie geen individueel traject wil volgen, kan bij UNIZO terecht voor heel wat praktische tips en adviezen om op eigen houtje het bedrijf stap voor stap weer op de juiste koers te krijgen. Het belangrijkste doel van Ondernemershorizon is om een faillissement te vermijden. Ook Dyzo begeleidt ondernemers in moeilijkheden. Daarnaast ondersteunen zij ook ondernemers na een faillissement.

Ondertussen houdt de faillissementsgolf ook in Oost-Vlaanderen aan: de laatste week van januari en de eerste week van februari gingen 50 Oost-Vlaamse bedrijven over de kop, waaronder opnieuw heel wat bvba’s.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.