Nieuws Oost-Vlaanderen J&S Packaging maakt 100 miljoen schaaltjes voor AGF-sector

J&S Packaging maakt 100 miljoen schaaltjes voor AGF-sector

J&S Packaging maakt 100 miljoen schaaltjes voor AGF-sector

jes1De broers Jim  en Steve Segers uit Geraardsbergen zijn al een twintigtal jaar actief op de verpakkingsmarkt. In 2003 richtten ze hun bedrijf J&S Packaging op, waarvan de maatschappelijke zetel in Geraardsbergen is gevestigd. De operationele vestigingen bevinden zich in het Waalse Ghislenghien, Sint-Katelijne-Waver en Sint-Truiden.

“We hebben bewust gekozen om een zeer brede doelgroep te bedienen”, legt Steve Segers uit. “Iedereen heeft immers verpakkingen nodig. Maar onze grootste afnemers zijn actief in de industrie en in de voeding.  Momenteel is de AGF-sector (aardappelen, groenten en fruit) goed voor 25 à 30% van de omzet.” J&S levert rechtstreeks aan diverse supermarktketens, veilingen en groothandelaren.

“Aanvankelijk produceerden we kleine schaaltjes voor hardfruit en nu leveren we verpakkingen voor allerlei AGF-producten. Vorig jaar hebben we zo’n 100 miljoen schaaltjes gemaakt voor deze sector.”

Daarnaast produceert J&S ook verpakkingen in massief karton en in golfkarton. “Dat laatste biedt de mogelijkheid om ook met lichtere papieren sterke dozen te kunnen produceren.  Dat is milieuvriendelijker. En gezien de grotere belangstelling voor duurzaamheid, merken we ook een stijgende vraag”, zegt Steve Segers nog.

“Ook de biologische sector kiest steeds vaker voor verpakkingen van golfkarton.” J&S Packaging heeft zich ook al laten opmerken met innovaties. Zo lanceerde het bedrijf enkele jaren geleden verpakkingen in golfkaron met eenzelfde dikte als massief kartom om op die manier de opslag- en transportkosten tot een minimum te reduceren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.