Nieuws Oost-Vlaanderen Jumbo opent feestelijk vijfde Oost-Vlaamse vestiging in Zelzate

Jumbo opent feestelijk vijfde Oost-Vlaamse vestiging in Zelzate

Foto zvd

Jumbo opent feestelijk vijfde Oost-Vlaamse vestiging in Zelzate

ZELZATE – De Nederlandse warenhuisketen Jumbo opende woensdag 1.630 vierkante winkelruimte langs de Assenedesteenweg, de eerste in de regio en de vijfde in de provincie. Franchisenemer Danijel Vidović heeft ook al de volgende Oost-Vlaamse gemeente in het vizier.

Een bouwontwikkelaar kocht in 2020 tussen de Assenedesteenweg en de Hans Kochlaan een groot stuk grond van een voormalige zaak in bouwmaterialen en onderhandelde nadien met de gemeente om gemeentegrond te verwerven voor de parking van een nieuwe Jumbo en een grote meubelzaak. De gemeente ging daarop in en kreeg in ruil de ruwbouw van een nieuwe cultuurcentrum op dezelfde site.

Ook in Maldegem?

De keuze van Jumbo om hier haar eerste winkel uit de regio te vestigen, was snel gemaakt. “De westkant van Zelzate heeft nog geen supermarkt van die omvang, in tegenstelling tot Zelzate-Oost, waar bijna al onze concurrenten een winkel hebben”, zegt franchisenemer Danijel Vidović.

“Hier liggen we bovendien vlak bij de R4 en zijn we dus zeer vlot bereikbaar. Ook voor klanten uit de omliggende gemeenten. Maar we verwachten ook heel wat Nederlanders uit bijvoorbeeld Sas van Gent, want Zelzate is voor hen een stuk dichter dan onze winkels van Hulst of Terneuzen. Op termijn kijken we ook naar Maldegem om een nieuwe Jumbo te openen.”

 

Franchisenemer Danijel Vidović. Foto zvd

In de supermarkt werken naast 45 vaste krachten ook 55 permanente jobstudenten. Nog voor de opening, woensdag om 9 uur, stonden honderden klanten voor de deur te wachten. Niet alleen voor de 500 gratis boeketjes, maar vooral omdat ze erg nieuwsgierig waren naar de nieuwe zaak.

“Eindelijk krijgt onze buurt eens als eerste een nieuwe supermarkt. Anders is het altijd de oostoever die nieuwe handels- of horecazaken krijgt”, zegt Lieve Gouwy (67) uit de Assenedesteenweg. “Ik ben blij verrast met de winkel, die erg ruim is en een soort ‘open marktgevoel’ opwekt. Er is een zeer ruim aanbod met ook Nederlandse producten, waardoor we nu niet meer naar de Albert Heijn in Sas van Gent moeten.”

Bushalte moet wijken

Er is echter nog een akkefietje. Precies voor de inkom van Jumbo ligt een bushalte die het inrijdend verkeer hindert. “Maar die wordt de komende weken honderd meter verplaatst”, klinkt bij het gemeentebestuur.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.