Nieuws Oost-Vlaanderen Just Russel schenkt meer dan 1000 maaltijden aan asielhonden voor ‘Dag van de Hond’

Just Russel schenkt meer dan 1000 maaltijden aan asielhonden voor ‘Dag van de Hond’

Just Russel schenkt meer dan 1000 maaltijden aan asielhonden voor ‘Dag van de Hond’

GENT – In het teken van ‘Dag van de Hond’ (16 mei) doet Just Russel, een Gentse startup in gepersonaliseerde hondenvoeding, een actie waarbij ze hun klanten aanzetten om zoveel mogelijk maaltijden te schenken voor het goede doel. In minder dan 24 uur verzamelde de startup al meer dan 1000 maaltijden voor asielhonden van Dierenasiel Gent. Zo doelen de jonge ondernemers er op asielhonden te laten stralen om sneller een nieuw baasje vinden.

“We vinden het belangrijk dat elke hond de juiste zorg en voeding krijgt, zodat ze zich op hun best voelen. Via aangepaste voeding aan de unieke eigenschappen van de hond (zoals ras, leeftijd, activiteit en eventuele allergieën) willen we de asielhonden opnieuw doen stralen”, vertelt Louis (23, oprichter Just Russel), “Er zijn vandaag in België nog te veel asielhonden die een hard en eenzaam leven leiden. Via deze actie willen we de organisatie die dag in dag uit zorgt voor de honden een hart onder de riem steken.”

Recordjaar voor honden adoptie

In 2020 waren er 108.089 nieuwe registraties van honden in Vlaanderen. Vorig jaar werden 8.664 honden meer geregistreerd dan in 2019, en dat was met 99.425 registraties ook al een recordjaar. “Mensen waren door de lockdown vaker thuis en voelden zich vaak eenzaam door weinig sociaal contact. Daardoor adopteerden velen een nieuwe beste vriend. We hopen dat mensen niet te impulsief een hond aanschaften, want een hond kost niet enkel geld: ze vragen ook enorm veel liefde en tijd. Nu ons leven stilaan zijn oude gangetje gaat en de samenleving terug opent, vrezen we ervoor dat er veel honden terug in het asiel zullen terechtkomen”, zegt een ongeruste Louis.

Het water aan de lippen voor veel asielen

Er zijn in Vlaanderen zo’n 60 erkende asielen voor honden. Velen van hen waren nog nooit zo leeg gezien het hoge aantal adopties. Toch ervaren sommige asielen financiële moeilijkheden, daar vooral de niet gesubsidieerde asielen afhankelijk zijn van de opbrengsten uit lokale benefiet evenementen, die al meer dan een jaar niet meer kunnen doorgaan.

“We krijgen als hondenvoeding merk redelijk veel de vraag om allerlei acties te ondersteunen. Als startup is dat niet altijd evident, toch wouden we graag eens iets terugdoen voor deze honden.” Just Russel lanceerde daarom een actie en schenkt voor elke like op hun laatste Instagram post 1 maaltijd aan een dierenasiel.

De Instagram post leverde op 3 dagen tijd al meer dan 1300 maaltijd op. Wie de actie nog wil steunen, moet snel zijn want vanavond, zondag 16 mei, loopt ze af. Haast je dus even naar het Instagramprofiel van Just Russel (@justrussel_com) en like hun laatste post.

Reageer op dit bericht

Sector
  Personen

  Gerelateerde berichten

  Sector
   Personen
   Gemeente