Nieuws Oost-Vlaanderen Kapitaal en ondernemerschap voor ambitieuze Gentse start-up

Kapitaal en ondernemerschap voor ambitieuze Gentse start-up

Kapitaal en ondernemerschap voor ambitieuze Gentse start-up

GENT – De Belgische startup Joboxx uit Gent ziet zijn kapitaal verhogen met 350.000 euro. De fondsen zijn afkomstig van een crowdfunding via Spreds, goed voor 99.000 euro, een investering van 100.000 euro door Voka-leden en het saldo via Business Angels van de BAN Vlaanderen. Deze laatste brengen kennis op het vlak van HR en software in de firma, alsook financieel-economische expertise en ondernemerschap op het hoogste niveau.

Joboxx werd begin 2018 opgericht door Jean Faniel, die onder meer ervaring opdeed bij Blue Corner, Shop 24 en diverse tech startups, en Didier Decaestecker (CEO), voormalig algemeen directeur van Lijncom en Ticketmaster. Joboxx biedt een softwareplatform waarmee rekruteerders kunnen communiceren, evalueren en selecteren. De tool richt zich specifiek op KMO’s.

Pioniersrol

CTO Jean Faniel: “Rekruteren is misschien wel het belangrijkste bedrijfsproces maar het wordt stiefmoederlijk behandeld. KMO’s zetten hun middelen niet optimaal in en houden geen overzicht van het proces. Eigenlijk raken ze niet verder dan wat schuiven met CV’s. Wij bieden een intelligent platform dat het hele proces beheert, van vacature over communicatie en selectie tot en met aanwerving. Wij zijn er van overtuigd dat onze aanpak de komende jaren de norm wordt en we willen heel graag een pioniersrol spelen”, aldus Faniel.

Kapitaalronde

De onderneming is het rechtstreekse gevolg van de softwareontwikkeling waarmee Jean Faniel drie jaar geleden van start ging. Begin dit jaar achtten de ondernemers de tijd rijp om een firma op te richten en een kapitaalronde op te starten. Dankzij contacten met BAN Vlaanderen, Spreds en Voka, slagen ze er nu in 350.000 euro op te halen. Dit brengt het totale bedrijfskapitaal op 402.000 euro.

Meer dan alleen geld

De Business Angels brengen meer dan kapitaal mee naar de onderneming. Het gaat om ervaren zakenlui en ondernemers die respectievelijk vanuit een HR achtergrond komen, kennis en ervaring hebben op het vlak van IT databeveiliging en softwareontwikkeling of een fiscale en financieel-economische achtergrond hebben. Deze aspecten zijn van cruciaal belang voor het succes van de onderneming en ze illustreren perfect hoe BAN Vlaanderen steeds streeft naar het maken van de beste overeenkomt tussen investeerder en starter. Deze aanpak garandeert de kans op slagen omdat er niet alleen naar kapitaal gekeken wordt, maar ook en vooral naar de meerwaarde die de investeerders meebrengen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.